Läget i truppen inför derbyt

Publicerad 26 augusti 2009

I matchen mot ÖIS saknades Gabriel p.g.a. den automatiska avstängningen på en match som följer på ett rött kort.

Igår kom disciplinnämndens beslut att Gabriel stängs av ytterligare en match. Disciplinnämnden gör bedömningen att Gabriel De Paulo Limeria genom sin tackling riskerar spelaren Mattias Ranégies säkerhet och därmed missar Gabriel olyckligtvis derbyt mot HIF.

Utöver Gabriels frånvaro finns det några frågetecken på våra skadade spelare. Richard Dahan kommenterar skadeläget så här till hemsidan:

”Daniel Andersson åkte på en bristning i baksidan av låret och Danne är sannolikt inte tillgänglig för match på måndag. Detsamma gäller för Jeffrey Aubynn som fick en fraktur på näsan. Jeff kommer att börja träna individuellt inom kort men avstår tills vidare alla träningsmoment som kan innebära kroppskontakt med andra spelare.”

”När det gäller Johan Dahlins rygg är läget något mer oklart. Johan är lite bättre i ryggen men vi väntar tills imorgon med att göra en ny bedömning av hans fysiska status.”

”Slutligen har vi Robert Åhman-Persson som fotbollstränar individuellt men som förhoppningsvis kan gå in i lagträningen fullt ut till helgen.”