Läcker frispark när MFF tog tolfte raka

Publicerad 10 oktober 2021 i Dam,Nyheter

Det bjöds på många vackra avslut när Malmö FF besegrade Husie IF med 7–0 och tog tolfte raka segern i division 3 sydvästra.

Malmö FF tog ett nytt kliv framåt på resan mot division 2 när Husie IF besegrades med klara 7–0 på bortaplan. Stina Stadig inledde målskyttet på Husiegårds Idrottsplats när hon efter närmare halvtimmens spel fyllde på i offensiven från sin ytterbacksposition och placerade in bollen i målvaktens bortre hörn. Och det var just distansavsluten som skulle komma att vara nyckeln till måljubel för MFF för dagen. Annelie Nillssons frispark direkt i mål var inte bara matchens höjdpunkt utan kanske rent av ett av seriens vackraste mål så här långt. Distinkt och elegant skruvade hon bollen över muren och hittade det främre krysset bakom en paralyserad Husie-måvakt. Se målet nedan.

Annelie Nilsson om målet och matchen

– Ja det var väl en helt okej frispark. Eller ja nu när jag får se den i efterhand så måste jag nog säga att den är rätt fin. Jag får en bra träff, den satt där den skulle. Vi tränade faktiskt frisparkar på träningslägret i somras så foten var laddad och införstådd med vad den skulle göra. Rebecka var nog också rätt sugen på att lägga den men jag sa det att du har redan gjort två idag så jag tar den haha. fick ju ändå göra sitt hattrick sen tillslut.

– Jag tcker vi börjar sisådär och är rätt slarviga i passningsspelet. Sen får vi upp tempot i den andra halvleken och det är väl mycket därför som målen kommer. Vi får igång kantspelet på ett bra sätt och vi får energi av att spelet börjar stämma så jag tycker väl att vi tillslut gör en rätt så bra match. Vi kan absolut ännu bättre men i det stora hela så tar vi med oss poängen och den andra halvleken.

– Jag har spelat mycket i anfallet men idag fick jag spela lite längre ner i plan på mittfältet. Jag känner mig lugn och trygg med bollen och ser ytorna så jag trivs bra även där. Det spelar inte någon större roll var jag spelar jag är rätt anpassningsbar om man säger så.

fredrik jahnfors tankar efter matchen

– Våra motståndare försvarar sig, ja med egentligen alla elva spelare framför sitt egna straffområde från första minuten och det gör att vi får svårt för att hitta in med instick i deras försvarszon. Samtidigt hade vi lite dåligt tålamod i den första halvleken just och fick inte till våra spelvändningar som vi annars gärna vill. Istället var vi lite envisa och ville slå en avgörande passning direkt och gjorde det svårt för oss själva på det sättet.

– I den andra halvleken så är vi betydligt mer konsekventa. Vi spelar runt bollen, låter våra motståndare ta tunga sidledslöpningar i deras försvarsarbete och luckrar på så vis upp Husie och kommer till många fler vassa lägen. Vi har ett stort stort bollinnehav och jag tror knappt våra motståndare får låna bollen men det är inte alltid lätt att möta en motståndare som försvarar sig väldigt lågt.

– Extra roligt att se Andrea Sjögren på planen igen. Hon har verkligen kämpat för att komma tillbaka och det var nästan ett år sedan hon spelade match. Sen, vad ska jag säga, Anneli tar alla frisparkar från och med nu haha, nej men vi har många fina fötter i det här laget och idag är det många som visar upp bra känsla när vi bjuder på fina avslut och mål utifrån.

mål:

Malmö FF: Stina Stadig (25′), Rebecka Holm (32′) (47′) (83′), Emelie Erlandsson (48′), Annelie Nilsson (55′), Ida Hansson (67′)

Laguppställning

Emma Svensson
Martina Sutalo, Lovisa Wifvesson, Madeleine Hejde, Stina Stadig
Rebecka Holm, Annelie Nilsson, Amanda Kander
Melina Skarström, Emelie Erlandsson, Cassandra Harletun

Ersättare: Ida Hansson, Andrea Sjögren, Anna Nystedt, Johanna Fredriksson, Josefine Carlsson.

huvudpartners

officiella partners