La Manga dag 14 och 15 samt summering av träningslägret

Publicerad 15 mars 2002

La Manga dag 14 och 15 samt summering av träningslägret

Kommentarer till 0-0 mot Start, resultatet av finalen i mångkampen samt en summering av vistelsen på La Manga

Dag 14

Malmö FF- Start, Kristiansand 0-0

Laget:
Lee Baxter –
Billy Berntsson, Daniel Majstorovic, Gudmundur Mete, Mikael Roth –
Erik Johansson(77), Hasse Mattisson(22), Kenneth Gustavsson(77), Joseph Elanga –
Peter Ijeh(77), Mats Lilienberg

Avbytare
Jörgen Ohlsson 22 min.
Matias Concha 77 min
Brian Steen Nielsen 77 min
Markus Rosenberg 77 min

Varningar
Daniel Majstorovic 77 min

Noterat:
Vädret var blåsigt men inte så det påverkade spelet så mycket.

Stämningen i truppen är god men naturligtvis längtar spelarna hem.

Rapporterna om Hans Mattissons skada talar om att diagnosen inte är klar. Hasse går med tryckförband och känner av skadan hela tiden.

De som inte spelade idag kommer att få spela B-lagsmatchen mot Högaborg på tisdag. Det innebär att det blir ett mycket starkt B-lag Malmö FF ställer upp med.

Kommentarer om matchen
0-0 med mersmak för Malmö FF som var det bättre laget. Norrmännen skapade inte många chanser och de som skapades tog Lee Baxter säkert. Malmö FF hade minst tre riktigt farliga chanser; Lilienberg hade två frilägen och Jörgen Ohlsson hade en nick i ribban. Nu har all fått visa upp sig och ledarstaben får nu ta sig en funderare innan man utser förstauppställningen.

Final i mångkampen
Lag ”Jeppe, Kjellin, Roth, Mattisson” gick ut med 30 sekunders försprång men det räckte inte. Först i mål kom lag ”Lilienberg, Ijeh, Yngvesson, Skoog”. Tävlingen var en stafett med jaktstart över en två planer stor bana med olika stationer. Klarade man inte sin uppgift fick man en straffrunda. Starten bestod i att dricka en liter vattnet ur en flaska. Denna flaska användes sedan som stafettpinne mellan de olika spelarna inom laget. Andra övningar som förekom var bland annat precisionsskjutning och nicka bollar. Priset till segrarna gav första inteckningen i en pokal som överlämnades av Bosse Nilsson.

Dag 15
Frukost
Packning
Utcheckning
Hemresa

Anders Palmérs summering av träningslägret på La Manga:
– Det mesta får godkänt. Väder, fotbollsplaner och övriga faciliteter har varit ok. Resultaten har varit ett steg framåt med stabilt backspel mot fyra bra norska lag. Vi har svetsat samman killarna och samtidigt lärt känna dem lite bättre. Vi är nöjda med lägret. Lee Baxter har gått framåt och har varit stabil i alla matcherna men även Matias Concha har varit duktig.