La Manga dag 10 – förlust mot Vålerenga IF

Publicerad 11 mars 2002

Ett baklängesmål efter bara 13 minuter knäckte inte Malmö FF som vände och ledde med 2-1 i paus. Efter paus var dock det roliga slut och matchen slutade med förlust 3- 4.

Laget
Lee Baxter – Robert Kjellin(46), Daniel Majstorovic(46), Jussi Nuorela, Matias Concha/46) – Hasse Mattisson, Jörgen Ohlsson, Brian Steen Nielsen(46), Joseph Elanga(67) – Niklas Skoog, Andreas Yngvesson(75).

Jeppe Vestergaard 53 min

Dagen inleddes med en lätt träning. Man körde en kvadrat samt tränade fasta situationer samt inläggsövningar med avslut.

Dagens mångkamp var precisionsskjutning. Det gällde att ur olika vinklar få bollen i mål utan studs- Vann gjorde Billy Berntsson.

Anders Palmér om matchen:
”- Det började inte bra. De första 20- 25 minuterna var Vålerengen väldigt aggressiva i sitt spel. De trummade på bra och fick också 0- 1 i början av halvleken. Efter den här perioden tyckte jag att vi arbetade oss bra in i matchen och vi vände till 2- 1 och med en jättechans på 3- 1. Brian Steen slår en krossboll ut till Elanga som dämpar den och slår ett inlägg som Skoog möter direkt men bollen tar i fel sida av gaveln. Till andra halvlek gör vi ett antal byten och om det är anledningen vet jag inte men matchbilden ändras totalt igen. Norrmännen är återigen aggressiva och vi får jaga mycket boll. Vi kommer inte upp i den klass vi spelat tidigare.

Skoog och Yngvesson fungerar bra på topp. De är effektiva och gör mål på de chanser som skapas. När Brian gick ut blev det tufft i mitten. Norrmännen var snabba. Lee kan inte lastas för målen. Han gjorde säkra ingripanden och tog det han skulle. Deras mål kom ju på klara chanser bl a ett friläge.

Vålerengen är det bästa lag vi mött. Visst är de nykomlingar men de har gjort en storsatsning och de norska journalisterna har tippet dem i toppen av Tippeligan i år.”