Kvartsfinalklara i Svenska cupen efter ny seger

Publicerad 05 mars 2022 i Herr,Nyheter

Två mål i den första halvleken innebar vinst 2–0 och säkrad gruppseger i Svenska Cupen.

Nyckelhändelser

Minut 6: Slarv i MFF-försvaret ger Marcus Antonsson en chans att ge gästerna ledningen, men Johan Dahlin är bra med och parerar avslutet.

Minut 18: MFF tar över matchen allt mer och Eric Larsson står för vårt första giftiga avslut med ett skott som går strax över ribban.

Minut 15: MÅL! Larsson hittar Birmancevic med ett precist inlägg och serben kan nicka in sitt femte mål i cupens gruppspel!

Minut 35: MÅL! Martin Olsson tar sig fram på vänsterkanten och genom ett inspel som går via Sebastian Nanasi kan Jo Inge Berget stöta in 2–0 från nära håll. Resultatet stod sig halvleken ut.

Minut 55: Jätteräddning från Johan Dahlin på en nick från nära håll. Värnamo-anfallaren vinkas dock av för offside.

Minut 67: Anders Christiansen tvingas utgå – endast fyra minuter efter att lagkaptenen ersatte Sebastian Nanasi.

Minut 74: Stolpen hindrar Birmancevic från att göra sitt andra mål för dagen.

Minut 90: MFF spelar komfortabelt av matchen och resultatet 2–0 innebär gruppseger och kvartsfinal i Svenska Cupen!

Milos Milojevic efter matchen

– Först så vill jag berömma Värnamo som kommer hit och vill spela fotboll. Ser vi på vår egen prestation så har vi en start på matchen där vi inte riktigt hittar vårt spel. Under de första tio minuterna lyckas vi inte få till de spelvändningarna som vi vill ha men när vi väl hittar rätt i spelet så gör vi två mål direkt. Med lite bättre fokus i den sista tredje delen så hade vi kunnat bjuda på lite fler mål också.

– Inför och under den första delen av den andra halvleken ändrar vi om en hel del och kanske lite för mycket för min smak. Vi är inte kompakta i vår press och så hamnar vi lite på mellanhand och tar inte tag i spelet som jag öskar. Vi tar fel beslut när vi ska slå långt eller när vi ska hitta korta alternativ. Totalt är det kanske en dipp på 30 minuter som jag inte är nöjd med men jag är nöjd med att vi håller nollan och att vi sett över tre matcher gör en bra prestation i gruppen.

– AC fick hoppa in i den andra halvleken och efter en passning fick han känning i ena ljumsken. Vi vet inte mycket mer än så just nu utan det får visa sig de kommande dagarna hur det är med honom. Men vi tar inga risker och AC är en klok spelare så han vet när han ska kliva av för att inte göra det värre så vi hoppas det inte är något allvarligt.

Mål

Malmö FF: Birmancevic (15′), Berget (35′)
IFK Värnamo:

varningar

Malmö FF: Chalus (47′)
IFK Värnamo: Magashy (25′), Eriksson (31′), Netinho (60′), Rakip (85′)

Laguppställningar

Johan Dahlin
Eric Larsson, Lasse Nielsen, Niklas Moisander (Chalus 46′), Martin Olsson (Beijmo 75′)
Erdal Rakip, Sergio Peña, Sebastian Nanasi (Christiansen 63′ – UT 67′)
Jo Inge Berget, Malik Abubakari (Sejdiu 75′), Veljko Birmancevic

Ersättare: Ismael Diawara, Felix Beijmo, Matej Chalus, Anders Christiansen, Hugo Larsson (67′), Romain Gall, Patriot Sejdiu

huvudpartners

officiella partners