Kuhn sammanfattar Dubailägret

Publicerad 10 februari 2016 i Nyheter

Under onsdagen gjorde Malmö FF sin sista träning i Dubai och det var en nöjd MFF-tränare som vandrade av gräsplanerna på Sport City och han kunde konstatera att lägret utvecklat laget – på plan så väl som utanför. 

– Jag är väldigt nöjd. Allt som hör till ett läger har varit perfekt. Träningsplanerna som vi tränat på har varit bra, hotellet som vi bott på har erbjudit bra sömn, fin mat och dess placering nere vid vattnet har gjort att spelarna haft möjlighet att hitta på saker när de varit lediga. Sen har vi toppat allting med två kanonbra matcher. Det är svårt att vara missnöjd, säger Allan Kuhn.

Mellan träningarna och matcherna har Allan Kuhn haft möjlighet till individuella samtal med spelarna tillsammans med Olof Persson för att prata om årets säsong, men även livet i stort.

– Samtalen betyder otroligt mycket. Det ger mig en inblick i spelarnas liv och hur de är som människor. Det besvarar även frågor som: vad är det för typ av person som jag pratar med? Vilken bakgrund kommer han ifrån? Vilken kultur kommer han ifrån? Hur ser han på saker? Det har varit väldigt bra för mig att ha de här samtalen, men jag tror även det har varit bra för spelarna då de även fått lära känna mig.

Inför lägret pratade Allan Kuhn om att han ville utnyttja tiden i Dubai till att svetsa samman gruppen och han uppmuntrade spelare och ledare att bjuda på sig själva. Därför gav han på torsdagens lunch spelarna i uppdrag att, senare på kvällen, genomföra ett mindre uppträdande. Spelarna tog uppgiften på största allvar och när väl alla ätit upp sin kvällsmat gick de upp rumsvis och levererade allt ifrån egenkomponerade sånger till dansnummer.

– Jag tycker det är viktigt att man vågar bjuda på sig själv då det genererar så mycket skratt, glädje och energi i gruppen. Spelarna fick bara fem timmar på sig att förbereda sin nummer och jag måste säga att deras uppträdande var otroligt roliga och det var fint att se att de vågade bjuda på sig själva så mycket.

Hur ser du på de sportsliga prestationerna?
-Jag är nöjd. Vi tränade stenhårt den första veckan och det såg man kanske i vår prestation i träningsmatchen mot FCK. Vi förlorade på en fast situation, annars tycker jag att vi är stabila i defensiven. Vi var riktigt bra med bollen i inledningen av matchen mot FC Midtjylland sen tog de över fram till halvtidsvilan. I den andra halvleken gör vi generellt en mycket bra prestation, det enda som fattades var fler mål. Vi har fått mycket bättre matchning här i Dubai än vad man normalt brukar få i februari.

På torsdag flyger laget återigen hem till Malmö och på söndag väntar ännu ett danskt motstånd då Brøndby IF gästar Malmö IP klockan 14.00

– De som kommer till söndagens match kommer att se att vi utvecklat vårt spelsätt, både offensivt och defensivt. Det som kännetecknat våra matcher här i Dubai är att alla jobbat stenhårt och jag hoppas att det fortsätter på söndag, avslutar Allan Kuhn.

Malmö FF – Brøndby IF
Söndag 14/2 klockan 14.00
Malmö IP

Köp biljetter på ticnet.se

huvudpartners

officiella partners