Kronprinsessan Victoria värvad till Malmö FF?

Publicerad 12 maj 2007

Kungen har det inte lätt just nu. Först förlorar favoritlaget med 4-0 och tio dagar senare försöker föreningen värva kronprinsessan!

I onsdags överlämnades en matchtröja i samband med kronprinsessan Victoria och kronprins Frederik besökte Idrottens Hus i Bröndby.

Dit var även Malmö FF inbjudna för att berätta hur vi lyckas så bra med integrationen av ungdomar i föreningen.

I Danmark finns en organisation som heter get2sport och som får statliga bidrag för att jobba med integrationsprojekt inom idrotten. Man tycker att man inte får fram tillräckligt med invandrare i sina landslag.
Namnet är en lek med bokstäver och siffror för man kan läsa det som ”get to sport” men också ”getto sport”

Malmö FF var inbjudna av Lars Kruse på Danmarks idrottsförbund för man var intresserade av hur vi jobbar.

Staffan Tapper, ungdomsansvarig Malmö FF
”Man har sneglat på Malmö FF för vi har inga integrationsproblem över huvudtaget i föreningen.
På ungdomssidan har mellan 60-70% av barnen invandrarbakgrund men vi ser inte det som några problem utan som en möjlighet. Vi har inte heller några problem, konflikter eller frågeställningar gällande var man kommer ifrån. Man är här för att spela boll och sköta sig ordentligt oavsett vilken bakgrund man har.
Det gäller både vår träning och vår skola.”

Inbjudan samordnas med kungabesöket där kronprinsessan Victoria och kronprins Frederik besöka Idrottens Hus i Bröndby och titta på ungdomsaktiviteter som är en del av integreringen .
Precis som i Sverige så är det fotbollen och kampsporter som är mest framgångsrika i detta arbete.

Malmö FF åkte över med åtta spelare från Malmö FF:s 12-årslag(födda -85) för att representera klubben .
Man spelade att antal inofficiella matcher mot tre danska lag. Mycket spontanitet och helt oorganiserat.
Detta höll på när de kungliga besökte och de gick runt och tittade på de olika aktiviteterna.

Staffan Tapper igen
”Kronprinsessan kom fram och pratade med de killar som stod och väntade på att bli inbytta och då passade vi på att skänka henne en MFF-matchtröja med ”Victoria” tryckt på ryggen. Det hela grundar sig i att vi vet att pappa är AIK-are och vi tyckte att Victoria skulle ta tröjan med sig hem och visa var mästarklubben finns. Det är den mest spektakulära värvningen vi gjort i år hittills.

Barnen upplevde detta besök som fantastiskt. Det var en fin inbjudan och bra organiserat. Det var väldigt stort att få träffa kungligheter det märkte man. Man bjöd även barnen på en fin buffé. Det blev mycket att berätta för föräldrarna när man kom hem. Man skall tänka på att den bilden ni ser togs samtidigt som kanske hundratals pressfotografer tog sina bilder från läktaren och kanske förstår barnen efter hand hur stort detta var. Jag måste också tillägga att kronprinsessan var helt underbar mot barnen. Hon tog sig tid och pratade med dem.

Vi är stolta att få representera Sverige genom Malmö FF och att man uppmärksammar oss i Danmark när man pratar om hur man skall lösa integrationsproblemen. Både förening och enskilda ledare skall ta åt sig. Vi är inte nöjda. Det går alltid att förädla och förbättra allting men vi skall vara glada för där vi är.”

/Patrik Jandelin