Korsbackaskolan i Kävlinge blir Malmö FF:s 13:e fotbollsakademi

Publicerad 09 februari 2018 i Nyheter

Malmö FF:s fotbolls- och idrottsakademier har funnits sedan 2005. De erbjuder talangfulla högstadieungdomar möjligheten att kombinera satsningen på att utvecklas som idrottare med en seriös satsning på skolan. Sedan tidigare finns det 12 akademier runt om i Skåne och, med start till hösten, kommer verksamheten även finnas i Kävlinge på Korsbackaskolan. 

Satsningen på skolan har varit ett bärande inslag ända sedan starten. En majoritet av eleverna kommer inte att kunna försörja sig på sin idrott och måste ha en utbildning att falla tillbaka på. Upplägget har varit så framgångsrikt att skolresultaten i Malmö FF:s akademi är bland de allra bästa av de kommunala skolorna i Malmö.

Med start till hösten kommer 24 flickor och pojkar födda 2005 att påbörja utbildningen på Korsbackaskolan i Kävlinge.

–     – Vi har ett koncept med 12 års erfarenhet som fungerar väldigt väl och vi vill, i rätt takt, sprida det till så många kommuner som möjligt. Vi är mycket glada för det engagemang och intresse som man visat från Kävlinge kommun för att få igång verksamheten redan i år, säger Jan-Olov Kindvall, ansvarig för Malmö FF:s samhällsengagemang.

Måendet och hälsan påverkas positivt när du är aktiv och rör dig mycket.

–     – Vi kan med säkerhet säga att en profilklass är bra. Eleverna får göra det de tycker är absolut roligast och det har en oerhört god effekt på både måendet och skolresultatet. Men det sagt, det behöver absolut inte vara fotboll som är elevens profil utan det kan vara en annan idrott eller för den delen dans, musik eller något annat som barn kan visa stort intresse för.

Mats I Svensson, rektor Korsbackaskolan, har fått spontana frågor från föräldrar och elever i Kävlinge om att starta en MFF akademi.

–     – MFF har ett mycket bra koncept och arbetar brett med både skola och fotboll som jag finner mycket attraktivt. Vi vill ha elever med hög ambitionsnivå för skola och fotboll som har en positiv attityd och engagerade vårdnadshavare. Målet är att eleverna ska komma in på gymnasieskolans nationella program och samtidigt utvecklas som fotbollsspelare. Det handlar inte om att vara bäst på fotbollsplanen, inte heller om att vara bäst i skolan. Det handlar om att visa intresse och engagemang för både skolarbete och fotboll och en vilja att utvecklas inom båda områdena.

För dig som vill ansöka till Malmö FF:s fotbollsakademi på Korsbackaskolan

Informationsmöte

Tid: onsdagen 14 februari klockan 18.00

Plats: Korsbackaskolans aula, Kulturscenen

Uttagning till idrottsakademin sker genom provträning

Tid: måndagen 19 mars klockan 13.00-15.00
Plats: Högalids IP, Kävlinge

Bildtext 
Fr. v Jörgen Ohlsson, Malmö FF:s akademiinstruktör, Niklas Skoog, Malmö FF:s akademiinstruktör, Mats I Svensson, rektor Korsbackaskolan, och Jan-Olov Kindvall, ansvarig för Malmö FF:s samhällsengagemang. 

huvudpartners

officiella partners