Köp Mats Magnussons bok ”Masse – helvetet tur & retur” i MFF Shopen

Publicerad 22 september 2017 i Nyheter

Snart släpps den uppmärksammade självbiografin med förre MFF-spelaren Mats ”Masse” Magnusson. Ta chansen att träffa ”Masse” och få boken signerad i MFF Shopen söndagen den 1 oktober från klockan 13:00 – samma dag som MFF tar emot Halmstads BK på Swedbank Stadion.

Mats Magnussons besök i MFF Shopen är det första signeringstillfället för boken i Skåne, som därförinnan lanseras på Bokmässan 2017.

Boken kostar 295 kr och går redan nu att förhandsbeställa i MFF Shopen. Klicka här för att lägga en beställning i webbshopen.

Mats Magnusson spelade i Malmö FF i två sejourer, 1981–1985 och 1986–1987, och var innan dess sommarproffs i föreningen som 16-åring. ”Masse” spelade totalt 151 matcher för MFF, gjorde 99 mål och vann SM-guld 1986.

Boken ges ut av Idrottsförlaget i Västerås AB, som beskriver den så här:

Oktober 1985, Råsunda. Sverige möter Västtyskland i VM-kvalet och ligger under med 2-1.

Med bara minuter kvar kommer Mats ”Masse” Magnusson in. Med sin första och enda bollkontakt stänker han in 2-2 och blir hela Sveriges hjälte. Det är ett mål som satt sig i den svenska folksjälen.

Ändå har hans livs största saga ännu inte börjat.

Mats Magnussons flytt från Malmö FF till Portugal och S.L. Benfica, där han idag är en levande legend, blev mycket framgångsrik. Han rankas fortfarande som en av Benficas största stjärnor genom alla tider.

Han har spelat final i Europacupen två gånger, vunnit skytteligan i Portugal men även vunnit SM-guld med Malmö FF. Säsongen 1989/90 vann han portugisiska skytteligan med 33 mål på 31 matcher och var ytterst nära att tilldelas Guldskon som Europas bäste målskytt. ”Masse” blev enbart slagen det året av bulgaren Hristo Stoitjkov som sista matchen i bulgariska ligan gick om Magnusson genom att han på ett omdiskuterat sätt lyckades göra sex mål.

Men efter karriären så släcktes ljuset. I den här boken berättar han hela berättelsen om missbruket, om förnedringen, om när han levde som hemlös uteliggare innan han med hjälp av sina vänner lyckades bryta missbruket och startade sin mödosamma resa tillbaka till livet igen.

huvudpartners

officiella partners