Konstandeliasz om första lägret med A-laget

Publicerad 01 februari 2018 i Nyheter

Lärlingskontrakt vid årsskiftet, A-lagsdebut mot Fremad Amager och nu iväg på sitt första träningsläger med A-truppen. 18-årige Felix Konstandeliasz är ett av de nya ansiktena i laget när MFF vässar formen i Florida.

Han kom till Malmö FF som tolvåring från Dalby GIF. Sedan dess har Felix Konstandeliasz tagit jämna kliv genom ungdomslagen och varvat spel i U19 med några matcher i U21. I höstas var han en av sex unga spelare som tecknade lärlingskontrakt med A-laget. Av de är Hugo Andersson, Mathias Nilsson och Laorent Shabani också med på träningslägret i Florida.

– Jag tycker det känns riktigt bra att vara här. Man lär sig saker varje dag, oavsett om det går lite mindre bra på någon träning. Det finns alltid något att ta med sig och det är det viktiga, säger Felix Konstandeliasz.

Han beskriver sig själv som en teknisk och bolltrygg spelare med bra spelförståelse och en fin vänsterfot. Egenskaper som säkerligen underlättar övergången från ungdomsverksamhet till A-lag.

– Rent tekniskt är det inte så tufft, men farten i spelet är den stora skillnaden. Sedan ska man lära sig vissa moment och det generella om hur vi vill spela.

Sedan en tid tillbaka är Andreas Georgson ny assisterande tränare i MFF med extra fokus på att hjälpa de unga spelarna i truppen. Ett bra och välkommet tillskott, enligt Felix Konstandeliasz.

– Jag tycker det är bra att man får direktrespons på det man gör. Andreas är tillgänglig även efter träningar och matcher om man vill prata och få återkoppling.

Många har svårt att uttala Felix långa efternamn, men enligt honom själv är det inte så svårt. Det korrekta uttalet görs med en kort paus efter ”Konstan” och med betoning på ”deliasz”.

– Det är faktiskt ganska enkelt. Det är ett grekiskt namn och jag har många släktingar där. Namnet kommer från min morfar som flydde från Grekland när han var liten.

Efter två dagars träningsläger konstaterar Felix Konstandeliasz att han trivs med tillvaron i Florida.

– Det är härligt att hänga med grabbarna och lära känna laget bättre. Målet är förstås att bli bättre som fotbollsspelare och ta till sig så mycket som möjligt av de rutinerade spelarna. Jag tittar på vad de i startelvan gör och försöker lära av dem.

huvudpartners

officiella partners