Kommentarer från matchen

Publicerad 17 februari 2007

Sören Åkeby, Niklas Skoog och Christian Järdler ger sina kommentarer på matchen mot Köge idag.

Sören Åkeby
”Vi gör en mycket bra match för att vara den här tiden på året. Självklart kan passningsspelet bitvis bli bättre och snabbare. Men vi skapar många målchanser och vi släpper inte till några och det är det vi har jobbat med. Att vi styr dem ut på kanterna så de tvingas slå inlägg istället för att komma in centralt.

Ser stabilt ut. Det är klart att när vi tröttnar på slutet så tappar vi lite position men det såg helt klart intressant ut.

De har första tjugo och är ett lag som ligger lite före i förberedelserna även om de ligger i en lägre division. De jobbar på bra och har ingenting att förlora i en sådan här match.

Vi ligger rätt och de skapar ingenting och när vi sedan tar bollen så ser det bra ut. Vi gör riktigt fina mål.

Båda halvlekarna får klart godkänt. Vinden ställer till det lite och vi tar en del felbeslut men på det stora hela är jag nöjd både försvarsmässigt och anfallsmässigt.

Jag är glad att Skoog kan genomföra nittio minuter och jämför man med ifjol vid den här tidpunkten så ser han mycket alertare ut. Han tar tar mycket mer löpningar och är mycket mer rörlig över hela planen.

Alla tre anfallarna gör mål och det är fantastiskt roligt. Det ger självförtroende.”

Niklas Skoog
”En strålande 4-0 seger. En härlig början. Jag är nöjd att jag är hel och frisk efter första matchen. Det känns riktigt skönt att få 90 minuter och att vara tillbaka igen.”

Christian Järdler
”Jag tycker vi gör en bra match och att vi har full kontroll förutom de första tio minuterna. De pressar oss lite då men sedan är det vår match helt och hållet.
Första målet för mig idag och det var inte dumt. Personligen känns det bra. Jag är fullt frisk nu och efter ett jobbigt fjolår och har fått en vintersemester också så jag känner mig pigg och fräsch i kroppen och bra tränad. Jämför man med ifjol lagnässigt så tycker jag det ser bättre ut med bollen och vi verkar piggare och lättare.”