Kommentarer efter U21-matchen

Publicerad 05 september 2012

Malmö FF gjorde en hygglig insats men förlorade U21-matchen borta mot HBK.

Halmstads BK – Malmö FF U21, Sannarps IP, Halmstad.
2-1 (1-0)
MFF:s mål: Dardan Rexhepi

Malmö FF
Sixten Mohlin –
Matias Concha, Jasmin Sudic, Alexander Blomqvist (45 min Pa Konate), Filip Stenström –
Piotr Johansson, Marcus Hortén, Emil Grimbe ( 80 min Jonatan Ericsson Holmqvist), David Löfquist ( 75 min Alexander Blomqvist) –
Dardan Rexhepi (72 min Pavel Cibicki), Erik Pärsson

På bänken, ej inbytt
Simon Forsén (MV)

Kommentar om matchen Patrick Winqvist, ansvarig U21
– Vi gör en klart godkänd insats och kunde med lite tur och skicklighet vunnit matchen men bjuder HBK på för många chanser och det är de skickliga på att utnyttja. Vi borde varit lite skarpare i vårt egna anfallsspel. Vårt mål tillkommer på ett bra anfall där vi borde gjort mål i första läget men där Dardan är med på returen och klackar in bollen. Jasmin har dessutom ett bra volleyskott som tar ribban i första halvlek. 

Kommentar från David Löfquist
Du spelade 75 minuter igår. Hur kändes det?
– Det kändes väldigt skönt att komma igång. Jag behöver få ”matcher” i kroppen för jag känner att det finns en del jag behöver jobba extra med såsom timing och explosivitet.

Hur ser det ut nu framöver?
– Det här uppehållet kommer lägligt för mig. Jag kommer att träna extra just på de bitarna jag anser att jag saknar samt lite extra i gymmet. Det kommer en U21-match till nästa vecka som jag hoppas kunna få spela och att jag sedan finns tillgänglig för Rikard i nästa allsvenska match.

Och på längre sikt?
– Jag vill komma igång och få spela matcher och hoppas naturligtvis att jag kan hjälpa Malmö FF att nå framgångar efter bästa förmåga. Under tiden kommer jag och klubben att känna hur vi trivs med varandra och så får vi se hur det blir efter säsongen.