Kommentarer efter matchen ***uppdaterad*** se målen!

Publicerad 12 maj 2011

Det var många glada ansikten efter matchen i MFF-lägret. Hör vad två av dem, Roland Nilsson och Ulrich Vinzents , hade att säga.

Malmö FF gjorde något så ovanligt i cupsammanhang som att åka upp och vinna relativt enkelt på beställning. Första halvlek ställde väder och underlag till det samtidigt som Jönköping fortfarande hade spring i benen och viljan. Efter ett mål i slutet av första och ett precis i andra så hade man ingenting att sätta emot utan det blev en rätt behaglig kväll på Stadsparksvallen för de himmelsblå. Det var en nöjd Roland Nilsson som fick precis det besked han ville ha inför matchen mot ÖSK på söndag.

Roland Nilsson
– Vi visste att det skulle bli en tuff match att komma hit och att vi måste ha rätt inställning redan från början annars är det lätt att man får jobba i en uppförsbacke. Men jag tycker att vi jobbar bra från början. Vädret ställer till det och planen dessutom så det blir lite hasard i början därute innan det lugnar ner sig. Jag tycker vi jobbar oss in i matchen och tar kontrollen. Det är ett viktigt mål vi får precis innan pausen. Det gör att vi vet att Jönköping måste komma ytterligare fram i banan. Vad jag är glad över idag är att vi skapar målchanser. Vi har pratat om vad vi måste göra och det tycker jag att vi gör långa stunder under matchen. Vi glömmer bort det ibland och rullar boll och rullar boll och rullar boll utan att hota Jönköpings mål men vi rättar till det snabbt. Vi är väldigt nöjda med resultatet och sättet vi spelar på.

Daniel Andersson spelade sin 400 A-lagsmatch idag och därmed är klanen Andersson uppe i över 1200 matcher för Malmö FF. Helt otroligt. Dock var det en person som bara spelat hälften så många som Daniel som stal showen. Efter 203 matcher gjorde Ulrich Vinzents äntligen mål i en tävlingsmatch. En snygg yttersida med högern gav 4-0.

Ulrich Vinzents
– Det här målet har man väntat på bra länge. Men det ju är snyggt när det äntligen kommer. När man nu har gjort första så hoppas man på fler. Vi fick bra ytor på kanten så man kunde ta sig in och komma till avslut. Jag kom fram i ett par lägen som jag brukar göra men när jag så kommer framför mittbacken så tänker jag. Fan nu tar jag chansen. Och så får jag en riktigt fin träff på bollen.  Det var kul att se den gå in bredvid stolpen Nu hoppas jag få göra ett i allsvenskan också.

Om matchen
– Jag tycker vi kontrollerar matchen. Vi visste att de inte hade något att förlora De hade några chanser men det var bra att vi gjorde ett precis innan pausen. Och med det snabba målet i andra så stänger vi matchen En bra kontrollerad match och det var bra stt vi fick göra fyra mål

Ett stort hemma-hos reportage om Ulrich kommer i nya Avspark inför matchen mot ÖSK.

Klicka här för att se ett tv-inslag från matchen från TV4 Jönköping