Kommentarer efter cupförlusten

Publicerad 26 april 2009

Malmö FF:s cupsaga 2009 slutade på Strandvallen. Det blev 1-0 till Mjällby på en straff.

Roland Nilsson
”Vi sa innan matchen att det skulle bli tufft här uppe och det blev det. Tycker att vi startar matchen bra och får till ett hyfsat passningsspel och Mjällby får springa och jaga. Vi skapade väl några halvchanser redan i början av matchen men mitt i allt ihop så åker vi på en straff som man kan diskutera varför domaren blåser.

Målet blir ett lyft för Mjällby och vi blir lite osäkra. Vi har inte riktigt samma fart i spelet och vår rörelse efter målet och det är inte förrän i slutet av halvleken som vi kommer igång igen och skapar chanser. Det blev ett par heta på slutet när Asper gör ett par riktigt bra räddningar.

Andra halvlek fick vi det jobbigt. Vi har för dåligt passningstempo och vi passar och passar och passar men det är dålig fart och intensitet i det vi gjorde. Vi kom till ett par chanser och vi gör ett mål som blir bortdömt för offside.

Det vet man aldrig hur det var med den saken när man inte kan se repriser. Men vi jobbar och jag tror vi jobbar lite för mycket. Det blev många raka bollar och när vi tog oss runt på kanterna så väljer vi fel alternativ.

Jag skall också säga att Mjällby spelar och försvarar sig bra och gjorde det väldigt svårt för oss. Sedan i slutet så orkade vi inte när vi hade jobbat oss tillbaka. Trots att vi satte högre press på Mjällby så orkade vi inte utan tappade bollarna för lätt och fick inte det tryck som vi hade hoppats på.

Så det är bara att gratulera Mjällby till segern.

Klicka på länken här för läsa liverapporteringen från matchen.