Knudsen: ”Jag ser Malmö FF som min klubb”

Publicerad 30 september 2022 i Herr,Nyheter

Den 20 juni 2019 skrev Jonas Knudsen på för Malmö FF. Drygt tre år och 100 matcher senare reflekterar 30-åringen över sin första tid i föreningen.

Jonas Knudsen.

För tre somrar sedan anslöt vänsterbacken Jonas Knudsen till Malmö FF från engelska Ipswich Town. Nu kan han blicka tillbaka på tre säsonger fyllda av framgångar. Inför lördagens match hyllas han för sina första 100 matcher i föreningen.

– Jag älskar att spela för Malmö FF och jag hoppas att vi som klubb kan fortsätta den här resan vi har påbörjat. Det är viktigt att vi sätter höga mål och aldrig slår oss till ro. Vi ska alltid vara hungrig på mer, både på träning och match. Vi är här för klubbens skull och för att vinna fotbollsmatcher, säger Jonas Knudsen.

Knudsen inledde sin karriär i Esbjerg fB innan han, efter sex säsonger i klubben, lämnade för engelska andraligan. I Ipswich blev det till slut 148 tävlingsmatcher innan han flyttade till Malmö och MFF.

– När jag kommer till en ny plats går jag in i det till 100 procent, det har alltid varit min inställning var jag än har varit. Från den dagen jag satte min fot här så såg jag Malmö FF som min klubb och jag spelar med hjärtat och ger allt.

Att nu ha spelat 100 matcher i den himmelsblå tröjan är stort, medger Jonas Knudsen.

– Fantastiskt, enormt dejligt att höra. Att få göra många matcher i samma klubb är alltid något jag strävar efter. När du är mitt uppe i säsongen är det inget man tänker på direkt, men när jag hör att jag spelat 100 matcher för MFF, då blir jag väldigt glad och ser det som en stor bedrift.

– Vi är en fantastisk förening och att få ha spelat 100 matcher för Malmö FF gör mig stolt, det kan jag vara ärlig att säga. Jag älskar att dedikera mig till mitt arbete och jag tycker det är viktigt att inte glömma bort det som fotbollsspelare. Du kan inte tänka på framtiden, vad som kommer här näst, utan alla i klubben med supportrarna behöver stå enade och dra åt samma håll.

I Malmö föddes Jonas andra barn, en liten kille som nu är två år gammal, och familjen trivs med tillvaron.

– Vi har det fantastiskt bra. Jag älskar staden och tycker det är fint att man ofta hälsar på varandra, vi är ju alla människor. Det har varit några goa år och vi trivs jättebra här.

Jonas mest minnesvärda matcher

2019: FC Köpenhamn borta, 1–0

– Ett fint minne då vi genom segern mot Köpenhamn kvalificerade oss för slutspel. Det var speciellt att få vinna på Parken och att få göra det framför våra fina supportrar.

2020: IK Sirius hemma, 4–0

– Vi körde över dem fullständigt och här säkrade vi guldet. Det var hög intensitet och full fart från matchens början. Det var kronan på verket under en svår säsong då vi spelade utan våra supportar och det stöd som de ger oss.

2021: Hammarby hemma, 3–2

– Att få göra det avgörande målet i slutminuterna, det var otroligt. Med facit i hand var det kanske tur att supportrarna inte var på plats för då hade jag hoppat upp i publikhavet på läktaren, det var en euforisk känsla. Det blev en fin inledning på en jättebra säsong för hela laget.

huvudpartners

officiella partners