Knudsen: ”Fantastiskt att vara en del av den här klubben”

Publicerad 20 juni 2019 i Nyheter

Malmö FF:s nyförvärv Jonas Knudsen berättar om sina ambitioner i MFF, hans främsta egenskaper som spelare och hans tid i Esbjerg tillsammans med Sören Rieks.

Hur känns det att skriva på för Malmö FF?
– Det känns riktigt bra. När jag hörde om intresset från MFF så var det ingen tvekan. Det är en klubb med höga ambitioner och det lockar mig. Här ska man vinna varje match, vinna titlar och spela i Europa.

Vad vet du om MFF sedan tidigare?
– Att det är en stor klubb, den största i Sverige och en av de främsta i hela Skandinavien. MFF är en klubb med lång historia och många supportrar, det är en sån klubb man vill spela för. Det känns verkligen att det finns en stor passion för fotbollen här, precis som det gör i England, och det tilltalar mig väldigt mycket.

Sedan 2015 har du spelat nästan 150 matcher för Ipswich Town, kan du berätta om din tid i England?
– Jag har alltid drömt om att spela i England och jag hade några fantastiska år i Ipswich. Det är mycket folk på läktaren och för många av supportrarna är fotbollen allt. Som spelare hade man ett fantastiskt band till klubbens supportrar och det känns som att den relationen finns här i Malmö också.

Vi har redan tre danskar i laget – Anders Christiansen, Sören Rieks och Lasse Nielsen – känner du någon av dem sedan tidigare?
– Jag och Sören har faktiskt spelat tillsammans i Esbjerg! Han är ju några år äldre än mig så när vi spelade tillsammans var jag ung och skulle precis ta klivet upp i A-laget. Sören är en riktigt bra kille och en fantastisk spelare. Vi spelade på vänsterkanten tillsammans i Esbjerg så det ska bli kul att få spela med honom igen!

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är en kraftfull och dedikerad spelare. Jag gör allt för att vinna, det är det viktigaste för mig. Fotboll handlar om att vinna. Jag tycker att jag har en bra fysik och gillar att kombinera det defensiva med det offensiva spelet. Försvarsspelet är naturligtvis det viktigaste för mig men jag gillar också att vara offensiv och följa med upp i anfallsspelet.

Vad vill du uppnå i MFF?
– Jag delar alla ambitioner som klubben har. Att vinna titlar och spela ute i Europa som klubben har gjort de senaste åren. Det ska bli fantastiskt att vara en del av den här klubben och det här laget. Jag har också förstått att det var ett tag sedan vi vann Svenska Cupen så den siktar vi också på att ta hem nästa år!

huvudpartners

officiella partners