Klara för DM-final!

Publicerad 30 augusti 2023 i Dam,Nyheter

DM-semifinalen mot FC Rosengård tvingades till straffavgörande efter 120 mållösa minuter. Väl där drog Malmö FF det längsta strået efter flera avgörande straffräddningar av Linnea Hagberg.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Malmö IP!

7′ Matchens första farliga läge. Anna Plantin nyper bollen precis framför sin försvarare och avancerar mot mål. Anfallaren kommer till avslut men bollen smiter utanför bortre stolpen.

12′ Rosengård hotar på en kontring. Motståndarens yttermittfältare tar sig fram längs med högerkanten och slår ett farligt inspel längs marken och hittar en Rosengårdsspelare som avslutar, men Petronella Winblad har jobbat hem och lyckas precis täcka skottet.

34′ En öppnande boll i djupled hittar Rosengårds Josephine Lech. Anfallaren tar ner bollen och avslutar men misslyckas med att träffa mål.

42′ Anna Plantin håller undan och testar skott från distans, skottet är hårt och i rätt höjd men seglar strax utanför målramen.

50′ Melina Skarström drar till på halvvolley efter en tilltrasslad situation, skottet är välplacerat men målvakten i Rosengårdmålet sträcker ut och tvingar ut bollen till hörna.

62′ Mikalea Rosensköld sliter sig loss och testar skott från straffområdets vänstersida. Skottet är hårt och Rosengårds målvakt tvingas till en ny bra räddning när hon styr ut bollen till hörna.

84′ Malmö är nära ett ledningsmål när Madeleine Hejde på ett tillslag får till en bra träff, målvakten tvingas till en ny kanonräddning när hon styr skottet ovanför ribban.

89′ Rosengård med en träff i ribban.

90′ Inga mål under ordinarie matchtid. Matchen går mot förlängning.

94′ Rosengård får ett mål bortdömt för offside.

116′ Hagberg med en sensationell räddning från nära håll.

120′ Inga mål under förlängningen. Straffavgörande väntar.

Slut! Malmö FF vinner straffavgörandet!

maxim khalil efter matchen

– Först och främst är jag grymt imponerad över vilka spelare vi har i akademien. Tränarna där gör ett fantastiskt bra jobb bevisligen. Idag så kastar jag ut flera ungdomsspelare dels för att de ska få känna på nivån, det här är ändå ett lag som är med i toppen år efter år i division 1 och är det även i år. De ställer ordinarie lag på banan och att vi då med sju juniorspelare och den här mixen kan spela så som vi gör de första 30 minuterna av den andra halvleken, där vi spelar en bländande fotboll. Det är väldigt glädjande att se. Vi trycker ner dem konstant, de unga spelarna kommer in och tar för sig och krigar på i duellspelet, det är så kul att se vad vi har i vår egen akademi.

– Det är jätteskönt att få en revansch efter förra året. Extra skönt för att det var lite Déjà vu över det hela. Men sedan kliver vi fram och visar att vi är förbi det där nu. Och nu får vi en final på hemmaplan, det är jättekul.