Kjartansson har anslutit till spelartruppen i Dubai

Publicerad 01 februari 2016 i Nyheter

Klockan 11.30 lämnade Vidar Örn Kjartansson sitt gamla hem i Kina och femton timmar senare ankom han till hotellet i Dubai där han anslöt med resten av spelartruppen på söndagskvällen. 

Anfallaren Vidar Örn Kjartansson hann bara vända inom i Malmö för att skriva på sitt nya kontrakt i onsdags förra veckan innan han vände tillbaka till Kina för att förberedda sin flytt.

– Det har varit mycket att stå i de senaste dagarna. Efter jag varit i Malmö förra veckan åkte jag tillbaka till Kina för att ordna upp allt. Det har varit stressigt men nu känns det väldigt skönt. Nu är jag helt klar med Kina och kan börja fokusera på Malmö FF – vilket ska bli otroligt roligt, säger Vidar Örn Kjartansson.

Klockan 11.30 på söndagsförmiddagen lämnade anfallaren sitt, numera, gamla hem i Kina för att flyga till Dubai och MFF:s försäsongsläger. Vidar fick dessutom agera välkomstkommitté då han anlända till spelarhotellet någon minut tidigare än sina medspelare och han hittade snabbt sin landsman Kári Árnason i folkmassan.

– Jag bor bland annat med Kári här på lägret så vi har hunnit prata en del.

Om vadå?
– 
Om hur livet är i Sverige. Han har sagt att det är ett bra land och jag har vänner i Sverige som sagt detsamma, säger Vidar.

Efter att Vidar skrivit på sitt treårskontrakt med MFF valde han att bland annat utannonsera det på sociala medier. Något som fick större reaktionen än vad han väntat sig.

– Det blev väldigt väl mottaget. Jag fick glada kommentarer på både Twitter och Instagram – från hela världen. Jag tror inte att reaktionen hade blivit så stor om jag hade gått till någon annan klubb. Jag tror att detta kommer till bli en bra och framgångsrik flytt för mig.

Vad är dina personliga förväntningar på lägret?
– 
Att komma in i laget snabbt och sen även att ha bra matcher och träningar. Det är bara några veckor kvar till vår första match i Svenska cupen så jag måste anpassa mig snabbt.

Är du bra på att anpassa dig snabbt?
-Jag skulle vilja säga det. Jag har tränat i tre veckor så det är inte som att jag kommer in på ruta ett och påbörjar min försäsongsträning här i Dubai.

Kjartansson berättar vidare att han varit på ett försäsongsläger i Förenade Arabemiraten tidigare fast då i Abu Dhabi.

– Jag var i Abu Dhabi med Jiangsu så jag vet att fortsättningarna här är väldigt bra. Vädret där hemma i Sverige är inte det allra bästa just nu därför ska vi se till att utnyttja tiden här till att träna bra och lära känna varandra – på och utanför plan.

Du har tidigare sagt att du förstår norska. Hur mycket svenska förstår du?
– 
Jag förstår stora delar av det. Jag måste bara ge mig själv några månader innan jag själv börjar prata svenska, avslutar Vidar.

huvudpartners

officiella partners