Kjartansson: ”Göra mål är den bästa känslan i världen”

Publicerad 27 januari 2016 i Nyheter

Vidar Örn Kjartansson och Kári Árnason. Lagkamrater både i landslaget och Malmö FF.

Den 25-årige islänningen Vidar Örn Kjartansson har skrivit på ett treårskontrakt med Malmö FF. Anfallaren som vann skytteligan i Norge 2014 berättar om receptet bakom en framgångsrik målskytt och varför han valde MFF bland alla andra klubbar som ryckte i honom.

Välkommen till Malmö FF! Vilket är ditt intryck av klubben?

– Jag har följt MFF i Europaspelet och vet att det är en storklubb med fantastiska supportrar. Jag har bara hört bra saker om klubben. Några vänner till mig har besökt Malmö och de säger att det är en trevlig stad och fin arena.

Du spelar med Kári Árnason i Islands landslag. Har du pratat med honom inför övergången?

– Ja, jag har pratat lite med honom. Även han sa bara bra saker om klubben.

Du kommer senast från kinesiska Jiangsu Suning FC där du bland annat vann kinesiska cupen och dess skytteliga. Det låter som att du hade ett bra år på fotbollsplanen?

– Ja, det blev totalt 13 mål och 8 assist. Det var också kul att vinna cupen. Men det har varit ett väldigt annorlunda år. Det är en svår liga att spela i och klimatet med stundtals 35-gradig värme är tufft. Laget spelade defensivt och jag kunde inte längre vara en utpräglad målgörare. Så det var ett nytt spelsätt för mig.

Vad övertygade dig att lämna Kina och komma till Malmö FF?

– Det fanns intresse från många klubbar runt om i Europa men Malmö FF var den mest spännande klubben. MFF visade ett stort intresse för mig och har spelat i Champions League två år i rad. Sett till det stora hela var det absolut det mest spännande valet.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag skapar många chanser för laget, är stark och kan göra mål med huvudet och båda fötterna. Jag är en allroundspelare som inte bara har en specialitet. Men om jag ska välja något så är jag en skicklig avslutare.

Vad krävs för att vara en framgångsrik målskytt?

– Självförtroende – du måste veta var målet är. Sen gäller det att spela tillsammans med skickliga spelare som du känner väl och att vara i bra form. Om allt det stämmer in kan du vinna skytteligan.

Hur känns det att göra mål?

– Det är den bästa känslan i världen, haha.

Vi hoppas att du får känna den många gånger i MFF. Vad ser du mest fram emot nu?

– Att spela på hemmaplan framför supportrarna och förhoppningsvis vinna ligan. Jag vet inte så mycket om svensk fotboll så det ska också bli kul att upptäcka.

Följ Malmö FF säsongen 2016 – köp årskort!

huvudpartners

officiella partners