Kim Björkegren nöjd efter oavgjort mot Vittsjö

Publicerad 02 mars 2024 i Dam,Nyheter

MFF var nära att avgöra sent mot Vittsjö efter två vassa chanser av Ema Paljevic och Beatrice Persson. Det förblev mållöst och efter matchen var Kim Björkegren nöjd med prestationen.

Nyckelhändelser

1′ Bollen rullas i gång på ett dimmigt Limhamns IP.

46′ Målvaktsbyte där Linnéa Hagberg kommer in i stället för Emelie Borg.

58′ Vår första riktigt farliga chans kommer när Hoff Persson får ett instick i straffområdet och avslutar från sidan.

67′ Kander tappar boll rakt utanför straffområdet, men Hagberg gör en mycket fin räddning.

69′ Vi anfaller med mycket folk och returen går ut till Kristell som drar till, men Vittsjöspelarna slänger sig och täcker skottet.

80′ Persson chippar fram bollen till Paljevic som får den förbi målvakten, men vinkeln blir dålig och avslutet går parallellt med mållinjen.

89′ Paljevic viker in från kanten och drar till, men avslutet går strax utanför den bortre stolpen.

90′ Beatrice Persson får ett ypperligt läge men skottet är över ribban.

93′ Domaren blåser av matchen.

Kim Björkegren efter matchen

– Det är vår bästa träningsmatch, absolut. Det var ett bra organiserat lag vi såg där ute i dag. Vi släppte inte till speciellt mycket. Jag tycker vi är jättebra i 60 minuter, sen mattas vi av lite och sen sprattlar vi till de sista tio minuterna och har de två bästa målchanserna på hela matchen. Med lite tur och marginalerna på vår sida hade vi vunnit i dag. Det är en stolthet över prestationen.

– Kollektivt är vi bättre än tidigare. Vi har haft problem att hålla ihop det och veta när vi ska pressa, i dag håller vi ihop det. Det har vi pratat om hela veckan så jag hade förväntat mig att det skulle se bättre ut. Då blir man glad när det blir så också.

– Jag tror det var psykologiskt viktigt för tjejerna att få med, nu spelar vi inte om poäng men annars hade det varit en poäng, och att komma in i det. För dem betyder det nog mycket. För en annan som varit huvudtränare i 19 år så kan jag min process och vet när det brukar lappas ihop. Det brukar vara i det här skedet av försäsongen, så jag har inte varit stressad över det.

Matchfakta

Mål

Malmö FF:
Vittsjö GIK:

Varningar

Malmö FF: Nova Rolfsson (20′)
Vittsjö GIK:

Laguppställning

Emelie Borg (46′)
Hoff Persson, Sanna Kullberg, Linnea Svensson, Sofia Wännerdahl (59′)
Hanna Lofthammar
Matilda Kristell, Amanda Kander (75′)
Nova Rolfsson (59′), Malin Gunnarsson (75′), Ema Paljevic (91′)

Avbytare: Linnéa Hagberg (46′), Elin Björklund (59′), Agnes Mårtensson (91′), Tilde Wahlgren (75′), Anna Plantin (75′), Beatrice Persson (59′)

huvudpartners

officiella partners