Kiese Thelin: ”Alla vill visa framfötterna”

Publicerad 24 januari 2023 i Herr,Nyheter

Isaac Kiese Thelin om fjolårssäsongens tolv allsvenska mål, säsongsinledningen och nye huvudtränaren Henrik Rydströms idéer.

Isaac Kiese Thelin inför träningsmatchen mot Randers FC

Drygt två veckor har gått sedan MFF genomförde sin premiärträning inför rekordpublik på Malmö IP.

– Det är en go känsla i laget och Henke har kommit in med sina idéer som han håller på att lära ut. Det har varit bra hittills och vi har jobbat på flera olika saker. Det är mycket kvar, men vi tar allt i rätt tempo. Spelarna är taggade och alla vill visa framfötterna som det ofta blir det är ny tränare, säger Isaac Kiese Thelin.

I ett klipp på MFF Play Premium under herrlagets första dag syns Henrik Rydström och Isaac samtala om klipp som tränaren skickat till anfallaren.

– Jag kan inte säga för mycket, säger Isaac och ler när klippen kommer på tals.

Han fortsätter:

– Men det handlar om att jag ska kunna göra ännu fler mål, såklart. Lite om mitt rörelsemönster, både klipp där jag gör det bra och klipp där jag kan göra vissa saker ännu mer. Jag vill inte gå in mer specifik, men vi kollar lite på mig och andra spelare i större ligor när de gör olika moment. Det blev en liten grej av det, men är egentligen inget nytt. Jag tittar både på mina egna matcher och andra spelare för att utvecklas och bli bättre.

– Det är inte alla tränare som går lika djupt, man brukar få ta mycket ansvar själv. Det är bra och kul att han är engagerad och man kan prata med honom och bolla fram och tillbaka. Det är jätteviktigt med en öppen kommunikation för att vi alla ska förstå vad vi ska göra ute på plan.

”Det är jätteviktigt med en öppen kommunikation för att vi alla ska förstå vad vi ska göra ute på plan.”

Isaac Kiese Thelin om Henrik Rydström

För första gången i Isaacs MFF-karriär inleder han sin andra raka säsong i föreningen. Tidigare har det blivit en halv säsong (2014) och en lånesäsong (2020).

– Klart det är en speciell situation för mig, men det känns bara bra att kunna bygga från start nu. För mig handlar det om att bolla idéer med tränaren och vara med och hjälpa till så att alla i laget drar åt samma håll.

– Allt runt omkring har satt sig. Vi har flyttat in i hus och barnen går i förskola, det är jätteskönt. Det är lite nytt för mig också, det har varit många år av flyttar hit och dit och att något händer. Nu känns det ganska lugnt.

Trots svaga resultat under 2022 stod Kiese Thelin för tolv mål i Allsvenskan och blev därmed delad fyra i den allsvenska skytteligan.

– Vi tog ett cupguld, men annars gick det inte som vi ville. Vi var inte bra som lag, så att ändå få in tolv mål är okej, om jag ska prata personligt, under en dålig säsong. Kan vi få ihop laget och alla kan höja sig finns det en fin höjd. Det är klart att jag ska försöka bygga vidare på det. Samtidigt, när det gick som det gick i Allsvenskan är det inget jag går och tänker på nu. Jag skulle gärna göra ännu fler och komma till ännu fler chanser.

I träningsmatchen mot Randers FC blev det en halvlek för Kiese Thelin.

– Vi har mycket att bygga på. En del såg bra ut, en del mindre bra. Vi vet vad vi vill göra och träningsmatcherna är till för att slipa på det. Det skulle vara konstigt om allt var perfekt. Vi vill göra vårt bästa, men framför allt få in alla våra principer som vi jobbar på.

Isaac Kiese Thelin i matchen mot Randers FC.

huvudpartners

officiella partners