Karriärvecka på Eleda Stadion

Publicerad 23 oktober 2020 i MFF i Samhället

På grund av rådande situation delades höstens Karriärdag upp på tre dagar – en inspirationsdag, en vägledningsdag och en rekryteringsdag.

Karriärakademin är ett samhällsinitiativ från Malmö FF där arbetssökande Malmöbor får möjlighet att sammanstråla med MFF:s samarbetsföretag.

Veckan började med en inspirationsdag där de arbetssökande fick möjlighet att förbereda sig inför kommande jobbsökningar. De erbjöds hjälp med CV-skrivning, intervjuträning och möjligheten att få lyssna till talare som gjort resan från arbetslöshet ut i arbetslivet.

Dag två, vägledningsdagen, delades upp i två pass där sju arbetsgivare var på plats för att träffa de arbetssökande. Dagen syftade till att informera de arbetssökande om olika företag och branscher, visa alla de möjligheter som finns och svara på frågor som dök upp.

Veckan avslutades med en rekryteringsdag där företag med rekryteringsbehov medverkade för att hålla intervjuer för deras respektive tjänster. Precis som under en vanlig Karriärdag avslutades dagen med ett tävlingsmoment där företagen och de sökande fick tävla tillsammans genom ett antal utmaningar runt om på Eleda Stadion.

– Kan man inte göra Karriärdagen på vanligt sätt får man tänka om. Av erfarenhet vet vi att dessa dagar är viktiga för att skapa en mötesplats mellan de arbetssökande och företagen, något som helt försvunnit på grund av det speciella året vi haft, säger Andrea Sjögren, projektkoordinator på Karriärakademin.

– Genom att skala ner grupperna och skala upp antalet träffar så lyckades vi få till dessa möten på ett säkert sätt, vilket vi är väldigt glada för. Faktum är att det kändes så givande att delar av det nya upplägget lär följa med till kommande år, avslutar Andrea Sjögren.

huvudpartners

officiella partners