Karriärdagen ska hjälpa arbetslösa unga till nya jobb

Publicerad 07 mars 2017 i Nyheter

Den 6 mars anordnade Malmö FF:s Karriärakademi Karriärdag med fotbollsturnering 2.1 i samarbete med Arbetsförmedlingen och Malmö stad. Dagen inleddes med en jobbmässa – där arbetslösa ungdomar introducerades till olika arbeten och företag – och därefter en gemensam fotbollsturnering.

Karriärdagen, som nu anordnades för tredje gången, är ett projekt som leds av Malmö FF:s Karriärakademi i samarbete med Arbetsförmedlingen och Malmö stad. Dagen började med en minimässa i Restaurang 1910 på Swedbank Stadion. Där fanns elva lokala aktörer på plats för att lära känna de arbetssökande ungdomarna och sprida information om sina verksamheter.

– Många företag vill gärna göra skillnad men vet kanske inte riktigt hur. Det här är ett enkelt och bra sätt att vara med och hjälpa till. Många företagare kom med 5-6 stycken medarbetare. Det visar att de verkligen satsar och ställer upp med sin tid, vilket vi är väldigt tacksamma för, säger Karin Heri, verksamhetsledare för MFF:s Karriärakademi.

– Även om dagen är tänkt att vara vägledande så hoppas vi att mötena mellan unga arbetslösa och yrkesverksamma ska ge jobb. Framför allt hoppas vi på sikt att så många som 60 procent av deltagarna kan komma i arbete framöver, fortsätter Karin Heri.

huvudpartners

officiella partners