Karriärdag med fotboll

Publicerad 11 oktober 2019 i MFF i Samhället,Nyheter

Över 100 arbetssökande och tolv företag deltog i den tionde upplagan av MFF:s Karriärdag med fotboll.

Karriärdag med fotboll är ett samhällsinitiativ från Malmö FF:s Karriärakademin där arbetssökande Malmöbor får möjlighet att sammanstråla med MFF:s samarbetsföretag. I tisdags samlades över 100 arbetssökande och tolv stycken företag för att tillbringa en heldag tillsammans med inspirationsföreläsning, workshops, gemensam lunch och slutligen lagkamp i Baltiska Hallen.

– Vi arbetar ständigt med att utveckla konceptet för att skapa de bästa förutsättningarna för en så bra matchning som möjligt mellan företag och sökande. Den här gången fick företagen arrangera egna workshops och vi ersatte fotbollsmatcherna med mer inkluderande bollekar, säger Desiree Jonsson, projektkoordinator på MFF:s Karriärakademi.

Bassam Jewad, serviceledare på Gunnar Karlsen AB och lagkapten för det vinnande laget gav ett bra betyg till Karriärdagen.

– MFF satsar på ungdomar på ett unikt sätt och det är fint att se att en fotbollsklubb tar vara på det engagemang som finns kring fotbollen och gör något bra för samhället. Det är andra gången vi är med på Karriärdag med fotboll och jag tycker att det var ett väl arrangerat och bra planerat koncept. Jag upplever att deltagarna tog det på stort allvar och var engagerade genom hela dagen.

– Nu håller vi på att gå igenom de deltagare som var engagerade och visade intresse för GK under dagen i syfte att få ut dem på praktik hos oss. Men jag måste tillägga att det är svårt att sålla – vi lyckades få en god blandning av individer!

Tack till alla som medverkade under dagen och tack till Arbetsförmedlingen och Malmö Stad för ett fint samarbete.

huvudpartners

officiella partners