Karriärakademin ordnar fotbollsturnering för arbetssökande

Publicerad 21 november 2016 i Nyheter

Den 23 november är det avspark för ”Karriärdag med Fotbollsturnering 2.0”. Syftet är att skapa en mötesplats för företag och arbetslösa ungdomar.

Hösten 2014 anordnade Malmö FF:s Karriärakademi, Arbetsförmedlingen och Malmö stad en fotbollsturnering för ungdomar och företag. Nu är det dags igen. Onsdagen den 23 november är det avspark för ”Karriärdag med Fotbollsturnering 2.0”.

Idén är hämtad från Franska Fotbollsförbundet och dagen är en mötesplats för företag och arbetslösa ungdomar. Syftet är både skapa kontakter som kan ge jobb och ge ungdomarna en möjlighet att få veta mer om olika yrken.

Karriärdagen startar med introduktion och minimässa och efter lunch är det fotbollsturnering med tio deltagande lag. Varje lag består av personer från ett företag eller en organisation och ungdomar som har intresse för att jobba i just den branschen. Att spela fotboll tillsammans och hinna prata skapar kontaktytor och möjlighet att få veta mer om olika yrken.

Karriärakademin är Malmö FF:s initiativ för att göra en insats mot ungdomsarbetslöshet. Verksamheten ryms inom avdelningen MFF i samhället.

För frågor: Karin Heri, projektledare MFF:s Karriärakademi, 0728-88 02 77.

Tid: Onsdag 23 november klockan 10-16. Media är välkomna klockan 12:30.
Plats: Kombihallen, Eric Perssons väg 31, Malmö.

huvudpartners

officiella partners