Karriärakademin kan hjälpa tvätterier hitta rätt ungdomar

Publicerad 17 november 2015 i Nyheter

Karriärakademin har träffat medlemsföretag från Sveriges Tvätteriförbund för att diskutera hur Malmö FF:s samhällsinsatser kan hjälpa branschen med rekrytering. 

Frukostmötet i hederslogen på Swedbank Stadion inleddes med att Karin Heri, verksamhetsledare för Karriärakademin, berättade om verksamheten som skapar kontaktytor mellan MFF:s samarbetsföretag och unga arbetssökande malmöbor.

På plats fanns representanter från Sveriges Tvätteriförbund och några av de medlemsföretag som är baserade i Malmöregionen. Nu ges de möjligheten att ta hjälp av Karriärakademin för att hitta rätt ungdomar att anställa – något som är en utmaning för många branscher.

– Det handlar om att hitta rätt person som ser möjligheterna i branschen. Jag tror att det finns ett intresse av att matcha. Det sparar tid och kraft både för den enskilde sökande och för företaget, säger Daniel Kärrholt, förbundsdirektör på Sveriges Tvätteriförbund.

Samtliga representerade företag valde också att boka ett möte med Karriärakademin för att höra mer. Sveriges Tvätteriförbund har redan samverkan med Brommapojkarna och ser fram emot att nu kunna jobba praktiskt tillsammans med Malmö FF.

– Jag tycker att det är ett spännande initiativ. Vi är en öppen bransch som vill synas och vara en del av det inkluderande samhället. MFF är ett starkt varumärke som skapar intresse och det är en självklarhet för en så stor fotbollsklubb att ta ett samhällsansvar. Det gör Malmö FF väldigt bra, säger Daniel Kärrholt.

Karin Heri är glad över branschens intresse över vad Karriärakademin kan erbjuda.

– Det är nytt och intressant för oss att samarbeta med en branschorganisation. Det kändes som att de som var på plats tyckte det var intressant. De såg nog en möjlighet att bli samhällsbyggare tillsammans med oss, säger hon.

Läs mer om Karriärakademin

huvudpartners

officiella partners