Kalmar FF – MFF 1-1

Publicerad 14 augusti 2016 i Matches

Även bortamötet mot Kalmar FF slutar 1-1 efter att Anders Christiansen kvitterat sent för MFF.

MFF börjar bäst och tar tag i matchen utan att skapa några direkta målchanser inledningsvis. Skytteligaledaren och månadens spelare i juli månad, Vidar Örn Kjartansson, kom närmast för MFF med två avslut varav det ena ställde KFF-målvakten men skottet gick strax utanför stolpen. Hemmalaget har en boll inne efter en nick av David Elm men domare Bojan Pandzic blåser frispark till MFF i sekvensen innan. Anton Tinnerholm var ytterst nära att ge MFF ledningen efter en halvtimmes spel när han mötte ett inlägg från Behrang Safari men även Tinnerholms avslut gick tätt utanför stolpen. 0-0 var ställningen i halvtid.

Kalmar FF har andra halvleks första chans när Måns Söderqvist får fri väg mot Johan Wiland men Rasmus Bengtsson blockerar skottet i sista sekunden. Minuterna efter att Kjartansson så när gett MFF ledningen gör Kalmar FF 1-0 genom Jonathan Ring. Kjartansson har en kvittering i nät men efter lång överläggning med sin assisterande domare döms målet bort för offside. Kvitteringen kommer tio minuter senare efter att Anders Christiansen tagit emot en boll utanför straffområdet och placerat in 1-1 som också blev slutresultatet.

Allan Kuhn efter matchen
Det var en bra allsvensk match mot ett lag som jobbar stenhårt och de skulle inte få första målet, vilket de fick. Tyvärr missar vi lite för mycket chanser idag och vi träffar inte målet lika mycket som vi brukar göra. Den sista kvarten är jag jättenöjd med, vi sätter den press på Kalmar som vi ville göra. Jag hade hoppats på tre poäng men vi gör mål sent och med bra intensitet i slutet.

Kalmar FF: Jonathan Ring (73’)
Malmö FF: Anders Christiansen (86’)

Kalmar FF: Emin Nouri (59’)
Malmö FF: Oscar Lewicki (37’), Franz Brorsson (90′)