Kallelse till medlemsträff

Publicerad 12 augusti 2009

Malmö FF välkomnar alla medlemmar till en medlemsträff onsdagen den 26 augusti klockan 19.00.

Under kvällen kommer Staffan Tapper, ungdomsansvarig, att berätta om varför Malmö FF startade en Fotbollsakademi, hur det har fungerat under de första åren och hur det kommer att se ut i framtiden. Efter Staffans föredrag kommer vår VD, Pelle Svensson, att svara på frågor.

Malmö FF:s Fotbollsakademi är en ny sorts fotbollsskola, som tar ett unikt helhetsgrepp på skola och fotboll. De mest talangfulla 13-åringarna i Malmö med omnejd väljs ut och erbjuds en plats i Fotbollsakademin, ett profilprogram för högstadiet som Malmö FF genomför i samarbete med Malmö stad genom Stadsdel Hyllie.

Grundtanken är att ge talangfulla ungdomar ökade möjligheter att klara skolan och samtidigt satsa på sin idrott. Fotbollsakademins elever får dagligen specialiserad fotbollsträning som en del av skolan. Samtidigt används fotbollen som ett pedagogiskt hjälpmedel i den ordinarie undervisningen. Fotbollsakademin har ett mål: alla elever ska klara intagningen till gymnasiets nationella program.

OBS! Glöm inte ditt medlemskort

När? Onsdagen den 26 augusti klockan 19.00
Var? Swedbank Stadion (Restaurang 1910).

Förtäring? SSP (företaget som sköter all servering på Swedbank Stadion) bjuder på kaffe. Kakor, vatten & läsk finns till försäljning.

Välkomna!