Juniors tavla dyrast på auktionen

Publicerad 09 april 2007

På skärtorsdagen öppnades något man kallade ART EVENT med Stadsmissionen – ett penseldrag för ett mer välmående Malmö.

Malmö FF var naturligtvis med i detta projekt och av de tavlor som auktionerades ut under påskaftonen blev Juniors den som inbringade mest pengar till Stadsmissionen i Malmö.

Ett trettiotal verk från bland annat Malmö FF, Malmö FF Dam, Malmö Redhawks, Åke Stolt, Ilmar Reepalu, Lena Frisk, Björn Ranelid, Jesper Aspergren, David Batra och Johan Glans auktionerades ut till högstbjudande till förmån för Malmös utsatta och hemlösa.

Platsen var Kronprinstorget på Kronprinsens köpcenter.

Malmö FF representeras av Junior som gjort en tavla(se bild) och som dessutom skänker en signerad matchtröja till Stadsmissionen.

Så har sa Junior i torsdags
”Jag är ingen konstnär, som ni kan se, men jag gör det för en god sak. Jag hoppas man får in mer än 50 kronor i alla fall”

Nu behövde Junior inte oroa sig så länge eftersom det redan, innan torsdagens visning, kommit in ett bud till Stadsmissionen på 500 kronor från en privatperson.

På påskaftonens auktion visade sig att Juniors tavla gick för 7000 kronor. Hans signerade matchtröja gick för 1000 kronor. Sammanlagt bidrog Junior och Malmö FF via generösa köpare med 8000 kronor till Stadsmissionens arbete. Tack!

Den ekonomiska behållningen från detta evenemang gick oavkortat till Stadsmissionen arbete bland hemlösa och utsatta i Malmö.