Juniorernas målkung siktar på A-truppen

Publicerad 24 april 2010

Dardan Rexhepi, 18, kom till MFF från Lunds BK ifjol och blev med 38 mål på 43 matcher juniorlagets store målkung. Nu laddar han om – och siktar på A-truppen.

– Det var nog ett av de snyggaste målen jag gjort. Jag stannade upp utanför straffområdet, såg att målvakten var långt ute och lobbade bollen i mål.

Dardan Rexhepi, J-lagets främste målskytt 2009 med 38 mål på 43 matcher, beskriver ett av sina två mål i U21-lagets match mot Kristianstad häromveckan. Han har utan tvekan hållit krutet torrt genom den långa vintern; två mål gjorde han också i U19-lagets seriepremiär, 5-1 över Gais borta.

Har en egen stil
Dardan kom till MFF från Lunds BK inför förra säsongen och etablerade sig snabbt i juniorlaget, som i år heter U19.
 
– Jag tycker jag har utvecklats ganska bra under mitt första år i MFF. Tempot är lite snabbare här och det fysiska spelet lite hårdare. Men jag har alltid haft min egen stil, och den vill jag fortsätta utveckla, säger Dardan Rexhepi.

Och vad kännetecknar Dardan-stilen?

– Tja, teknisk fotboll, bra passningsspel, underhållande. Jag har alltid varit anfallare och alltid gjort många mål, men vill vara mer än en striker, jag vill vara med och bygga upp spelet. Jag gillar att spela för publiken!

Bredvid plan beskriver sig Dardan Rexhepi som en lugn person som är bra i skolan, visar respekt för andra och tänker mycket på sin familj. Han bor hemma hos föräldrarna i Lund, går sista ring på Borgarskolans fotbollsgymnasium och har körkoret på gång.

Lovar ta chansen
U19-lagets tränare Patrick Winquist har sett Dardan Rexhepi etablera sig på högsta nivå – som ungdomsspelare. Nu är det dags för nästa steg, det svåraste: steget till A-truppen.

– Dardan tog stora steg som 92:a ifjol, han hade ett väldigt bra förstaår i klubben. Han mognade i sitt sätt att spela och gjorde mycket nytta för laget. Nu gäller det för honom att jobba vidare och inte vara nöjd.
 
Ingen närmare risk tycks dock föreligga för att Dardan skulle vara nöjd.

– Mitt mål för i år är att komma upp i A-truppen. Och om det går riktigt bra göra något inhopp i Allsvenskan. Jag känner att det är möjligt, och får jag chansen ska jag ta den, det är det jag kämpar för.

Tobias Christoffersson

Denna text publiceras i matchprogrammet – Avspark – som distribueras till sydsvenskans prenumeranter lördagen den 24 april samt säljs runt Swedbank Stadion på måndag.
 
Ladda ner Avspark här(8 MB)