Juniorerna vidare till kvartsfinal i SM-slutspelet efter storseger.

Publicerad 08 oktober 2003

I helgen inleddes SM-slutspelet för juniorer och P16-killarna. Juniorerna vann säkert över Stenungsunds IF med 6-0 medan P16 fick bita i gräset efter ett rafflande straffdrama mot Östers. IF

Kommentar:
En mycket bra insats av våra killar under första halvleken säkrade avancemanget till en kvartsfinal borta mot AIK om två veckor. Vi pratade mycket om att vinna dom första närkamperna i matchen och att snabbt få fart på bollen efter brytningar. Detta lyckades vi bra med och Stenungsund sattes under stark press direkt på avspark. När man möter dom lite mindre kända lagen gäller det ofta att få hål på dom direkt inte ge dom en chans att växa in i matchen. Efter 30 minuter hade vi redan ”dödat” matchen och ledde med 4-0 efter dom första 45 minuterna. Andra halvlek blir således lite avslagen med vi håller trots allt nollan och gör ytterligare 2 mål. Extra plus till vår baklinje samt innermittfältet där Charles och Jocke helt kontrollerar händelserna.

AIK- Malmö FF
(Prelimärt speldatum för kvartsfinalen är lördagen 18 oktober kl. 15.00, Skytteholms IP.)

Djurgårdens IF FF- BK Häcken

Västra Frölunda IF- IK Brage

IF Brommapojkarna- Lunds BK

Förlust för P16 efter straffdrama

Det blev en målrik match som efter full tid stod 5-5. Förlängningen blev mållös och det hela fick avgöras på straffar där Östers IF drog längsta stråt.

Helsingborgs IF- Backa IF 10-11
Malmö FF- Östers IF 9-10
Sunds IF- IF Brommapojkarna 0-1
Örebro SK Ungdom Hammarby IF FF 6-3
Syrianska Föreningen- Avesta AIK 5-1
Jönköpings Södra IF- IFK Malmö FK 7-8
Lundby IF- Högaborgs BK 1-2
AIK- Notvikens IK 5-0