Juniorerna och P16 intar Borås

Publicerad 20 oktober 2006

Lördag klockan ett spelar juniorerna SM-semifinal mot Elfsborg, söndag klockan två gör P16 detsamma. Drömscenario: dubbla finaler hemma i Malmö 28 oktober.

Tidigt lördag morgon mobiliseras första styrkan. Leif Engqvist och hans juniorlag åker upp till Borås för att ta nästa steg i det slutspel som hittills varit så framgångsrikt: 6-1 mot Åtvidaberg i åttondelen, 4-0 mot HIF i kvarten. Men nu är det semi, finalen ett steg bort.
– Killarna var riktigt taggade på träningen imorse, det syns på dem att det gäller lite mer nu, säger Leif Engqvist.

Som till tio elftedelar kan mönstra samma lag som förra matchen; högeryttermittfältaren André Jönsson är avstängd och Christoffer Lundin går in i laget istället – på högerbacken, medan Andreas Freij tar steget upp. Annars samma. Det innebär att även Guillermo Molins, vars tjänster ju tagits i anspråk av A-laget på senare tid, är med från start. Anes Mravac släpps däremot inte iväg av Sören Åkeby & C:o…

Startelva:

Festim Bytyqi

Christoffer Lundin, Marcus Westerlund, Mak Dzonlagic, Philip Milenkovic

Andreas Freij, Robin ”T” Nilsson, Robin Andersson, Agon Mehmeti

Guillermo Molins, Robin ”M” Nilsson

Bänk: Niklas Hammer, Elvir Biberic, Jasmin Sudic, Leutrim Jasiqi, Rebaz Asaad.

Motståndarna Elfsborg rankar Leif Engqvist på ungefär samma nivå som HIF. I serien vann MFF bägge mötena; klara 3-0 hemma men desto jämnare borta, 2-1.
– Den gången hade vi lite tur, Robin ”Tomelilla” gjorde segermålet i 87:e minuten.

Matchen spelas inne på självaste Borås Arena, men – konstgräset är inget problem för den här himmelsblå upplagan.
– De yngre spelarna har tränat mycket mer på konstgräs än seniorerna, jag tror faktiskt de är mer vana vid det. Vi vann över både Häcken och IFK Göteborg [7-0!] på konstgräs också, och vi har tränat på Heleneholm två gånger denna veckan.

På söndag morgon mobiliseras andra styrkan: då lämnar P16 hemstaden för sin SM-semifinal Elfsborg, på naturgräs på Ramnavallen. Leif Engqvist stannar kvar för att se den matchen, och två av spelarna i J-truppen med åldern inne är aktuella för dubbelspel: Mak Dzonlagic och Elvir Biberic (90:or). Hemsidan återkommer med P16-laget inför deras semi.

För bägge lagen väntar vid seger final på himmaplan lördag 28 oktober – ett drömscenario för alla blådårar att innerligt hoppas på.

/Tobias Christofferson