Juniorerna klara för SM-semifinal!

Publicerad 17 oktober 2009

Efter 2-1-seger över Häcken söndag eftermiddag är MFF:s juniorlag klara för SM-semifinal.

Patrick Winqvist, tränare:
– Vi går vidare och det är det viktigaste. Hur det ser ut kan vi försöka rätta till till nästa match, för det finns saker vi inte är nöjda med men det tar vi med grabbarna.

– Vi har spelat så här med utvisade spelare några gånger under säsongen och vi visar god moral och vinner matchen trots att det inte ser ut som vi vill.

– Vi har haft två matcher tidigare mot BK Häcken och båda matcherna har slutat jämnt, vi har vunnit och spelat oavgjort under säsongen så vi visste att det skulle bli en tuff match.
De kommer med fyra fem 19-åringar och det är tufft att möta.

– Nu spelar vi nästa helg mot Vasalund, Hammarby eller vinnaren mellan Elfsborg och BP. Så det lutar starkt mot en bortamatch i Stockholm, men det tar vi. Det är Ok.

 

Länk till direktrapporteringen:

http://match.everysport.com/sport_game.html?eventId=9852626

Truppen:
30. Dejan Garaca
32. Pelle Holm
35. Nenad Stojadinovic
36. Muamet Asanovski
38. Patrik Karlsson
39. Hicham Ali
43. Robin Simovic
44. Dardan Rexhepi
45. Nikola Petkovski
46. Skerdilaid Gashi
47. Jetmir Useinovski
48. Tobias Malm
49. Amin Nazari
51. Georgios Papavramidis

Dessutom tillkommer någon från P93-truppen. Ej klart vem ännu.

J SM-slutspel, kvartsfinal

Söndag 18 oktober
J SM-kvartsfinal
15.00 Malmö FF – BK Häcken
Malmö Stadion

Inför kvartsfinalen
Malmö FF J var spellediga förra helgen eftersom det var landslagsläger för både P17 och P18. Alex Nilsson spelade två träningslandskamper i Holland med P17-laget och Pontus Jansson, Muamet Asanovski och Filip Stenström hade EM-kvalat med P18-laget i Bohuslän mot Georgien, Montenegro och Ukraina. Men alla spelarna är hemma igen och aktuella för spel till helgen då J-laget tar sig an BK Häcken.
Lagen möttes två gånger i grundserien och då vann MFF hemma mot Häcken med 2-1 medans returen på Rambergsvallen slutade oavgjort, 2-2. BK Häcken är också en framgångsrik ungdomsförening som ofta är väl framme i slutspelet för juniorer. 2007 möttes MFF och Häcken i kvartsfinal. Den matchen spelades på Rosengårds IP och trots en kraftig MFF-dominans både spelmässigt och chansmässigt så vann Häcken med 1-0. Senast BK Häcken blev svenska mästare för juniorer var 2005 då man vann finalen mot Hammarby med 5-1. En viss Daniel Larsson stod bland annat för tre mål i finalen.

Malmö FF besegrade Halmstads BK i sin åttondelsfinal och BK Häcken vann hemma mot Västerås med 1-0.

Övriga kvarsfinaler
Vasalunds IF – Kalmar FF
Hammarby IF – AIK
IF Elfsborg – IF Brommapojkarna