Juniorerna i SM-final

Publicerad 26 oktober 2003

MFF-talangerna tvålade till Brommapojkarna med hela 6-2 på Stadion och är därmed klara för SM-final.

Malmö FF J- IF Brommapojkarna J
6-2(3-0)

Målskyttar:
1-0 12 min Rasmus Bengtsson
2-0 37 min Rasmus Bengtsson
3-0 39 min Marcus Pode
4-0 54 min Charles Andersson
4-1 58 min Robin Bergman
4-2 74 min Hannes Andersson
5-2 81 min Serkan Yalcin
6-2 85 min Marcus Pode

Startuppställning:
1 Viktor Bergstrand
3 Rasmus Bengtsson
4 Magnus Carlsson
5 Charles Andersson
7 Magnus Bönnemark(84 min)
8 Joakim Persson
10 Marcus Pode(89 min)
11 Amar Caluk(74 min)
14 Daniel Bergstrand
15 Christofer Birgersson
18 Behrang Safari(89 min)

Avbytare:
2 André Birgersson 84 min
6 Giovanni Linares 89 min
12 Daniel Nilsson 89 min
13 Serkan Yalcin 74 min
16 Nicolas Polakof

Tränare: Jack Jensen
Lagledare: Alex Dahlquist
Materialförvaltare: Christian Persson

Matchkommentar:
”BP är ett av Sveriges bästa ungdomslag men de kommer inte upp i nivå. De spelar 4-5-1 eller 4-3-3 beroende på hur man nu väljer att kalla det men det är vi beredda på varpå vi med bättre organisation stör vi dem rejält. De har inget spel över huvud taget medan vårt växer ju längre matchen lider. Vi är giftiga på fasta situationer, både 1-0 och 2-0 exempelvis kommer efter fasta situationer. 3-0 kommer efter ett fantastiskt klapp klapp spel med över 10 passbingar, de flesta med ett tillslag. Går man till halvlek med 3-0 i en SM-semifinal då har man gjort ett bra jobb och var nöjda samtidigt som vi visste att det inte behövde vara slut med detta. Målsättningen i andra var att fortsätta och vinna den. Vi gör också 4-0 tidigt. Sedan slappnar vi av och tillåter dem att göra 4-1 och 4-2. Som tur är har man spelare som Serkan Yalcin på bänken att byta in. Han springer tills han storknar och gör välförtjänt ett mål och passar fram till ett. Vi kontrollerar matchen och släpper inte till många lägen. Ett jätteplus till Rasmus Bengtsson i backlinjen och Daniel Bergstrand. Även plus till Behrang Safari som är otroligt löpstark på sin kant. Ingen faller ur ramen och alla lyckas höja sig ett snäpp till den här matchen. På hela taget en väldigt bra laginsats.”

Alex Dahlquist

Finalen spelas fredag 31 okt kl. 19.15 på Skytteholms IP (konstgräs) i Solna