Juniorerna förlorade målrik final

Publicerad 03 november 2009

Ifjol blev det förlust med 0-1 för Malmö FF:s juniorer mot TFF.
I år blev det ny förlust med den skillnaden att matchen slutade 5-6!

Det blev en målrik och svajig match där tränarna säkert var lika nöjda med anfallsspelet som man var missnöjd med försvarsspelet. Malmö FF tog ledningen redan i den femte minuten men tre minuter senare hade TFF både kvitterat och tagit ledningen. Efter drygt tjugo minuter såg det ut som om TFF skulle vinna matchen. Dels skapade man en hel del chanser och dels ledde man med 1-3. Men MFF kom tillbaka och i paus hade man kvitterat till 3-3.

I andra halvleken är Malmö FF det klart bättre laget och när man i den 82:a minuten gör 5-3 så tror alla på läktaren att det är klart. TFF-spelarna hade dock andra planer och på fyra minuter gör man två mål och kvitterar. Då står klockan på 88 minuter och det blir förlängning 2x 15 minuter. Kvitteringen verkar ta hårt på MFF-spelarna som inte kommer upp i samma kvalité i förlängningen. Trelleborg gör 5-6 och trots en hel del chanser till kvittering i slutminuterna så slutar matchen med TFF-seger.

Bäst i TFF var A-lags- och U21-landslagsmålvakten Viktor Noring trots fem insläppta mål. Utan honom hade Malmö FF vunnit matchen under ordinarie speltid.

Det var annars en kall och regnig kväll på Malmö IP men den fåtaliga publiken fick se elva mål och många fler målchanser. Tyvärr fördelades målen inte som man som himmelsblå tänkt sig.

5-6  95 min Max Nilsson

Matchen skulle egentligen ha spelats på Malmö Stadion men bedömningen är att de senaste dagarnas regn hade gjort att planen snabbt blivit en leråker. Så det fick bli konstgräset på Malmö IP istället.

Matchen var en repris från DM-finalen i fjol då MFF och TFF gjorde upp om DM-titeln på Malmö Stadion, plan 9.
Den matchen vann Trelleborg med 1-0, målet inslaget på straff i den första halvleken. I den andra drabbades MFF av en utvisning men pressade ändå på. TFF:s målvakt Viktor Noring gjorde en mycket bra match och höll målet fritt från påhälsning.

Malmö FF:s trupp