Juniorerna föll i semifinalen

Publicerad 24 oktober 2009

IF Elfsborg var ett nummer för stort för Malmö FF:s juniorer som föll med 4-0 på Borås Arena.
Nu står hoppet till U21 när det gäller en nationell titel för ungdomslagen.

Matchen direktsändes på IF Elfsborgs hemsida och det var det gula hemmalaget som tog kommandot direkt.
Det skapades en hel del chanser men det skulle dröja till den 43 minuten innan nollan spräcktes.
Innan dess hade Malmö FF haft sin bästa chans i matchen genom Hicham Ali.

IF Elfsborg spelade ett bra försvarsspel och tillät inte MFF att etablera något tryck.
I andra halvlek flyttade Malmö FF upp laget och det utnyttjade IF Elfsborg. Målen i 50, 59 och 65 minuten och i och med 3-0 målet var alltså matchen i praktiken över trots en halvtimme kvar att spela.

För sju av dagens MFF-are väntar nu en U21-final mot Halmstads BK på Örjans Vall. Låt oss hoppas på att Malmö FF kan försvara sin titel från ifjol.

Patrick Winqvist, tränare
– Vi gör en ok första halvlek och vi skapar ett par chanser och är nära att ta ledningen.
Deras första mål kommer genom ett misstag från oss.
Det är tungt att få ett mål precis innan paus men jag tycker att vi har ett positivt snack under pausen.

De får sitt andra mål direkt efter paus och det är naturligtvis tungt i en sådan här tuff match.
Vi flyttar upp folk för att försöka utjämna men då kommer deras mål.
Om man förlorar med 1-0 eller 5-0 har ingen betydelse eftersom det är vinna eller försvinna.

IF Elfsborg har mycket boll men vi reder ut det bra och jag tycker inte de skapar så värst många heta chanser utöver målen.

Vi är jättenöjda med vad den här gruppen har presterat under säsongen. Vi vann serien före just Elfsborg och det är ju ett helt annat lag man ställer på benen idag än i serien.
Dessutom har vi varit i final i Lyngby Cup, vi är i DM-final(spelas preliminärt den 4 november) och vi tillhör topp fyra i Sverige och det är vi stolta över.

Vi har vunnit två tuffa slutspelsmatcher men tyvärr blir det inte mer och det är vi naturligtvis besvikna över.