Juniorerna föll i kvarten

Publicerad 07 oktober 2007

***UPPDATERAD med fakta och kommentarer*** MFF:s juniorlag förlorade hemma mot Häcken med 0-1 igår eftermiddag och är därmed utslaget ur SM-slutspelet. Men MFF:s framgångsrika P-16-lag är kvar och spelar sin kvartsfinal på Rosengård idag, avspark 14.00.

Malmö FF J – BK Häcken J, SM-slutspel, kvartsfinal

0 – 1 (0-0)

0-1 47 min Tobias Karlsson

Startelva MFF:

Festim Bytyqi

Ruben Grönevik, Mak Dzonlagic, Anes Mravac, Christoffer Lundin

Pontus Jansson, Elvir Biberic, Erdin Demir, Baris Hümmet

Hamid Alamin(60), Agon Mehmeti

Ersättare: Max-Ludwig Gustafsson, Viktor Dahlgren, Sebastian Nordin-Lahlezar, Guri Baqaj(60), Benjamin Olofsson.

I den Juniorallsvenska Elit Södra som MFF vann klart besegrade de himmelsblå Häcken två gånger om – men när det var dags för slutspel fick hisingarna triumfera, på bortaplan dessutom. Häcken vann med matchens enda mål och är klara för SM-semifinal, medan slutspelet fick ett snöpligt slut för MFF-juniorerna.
– Ja, det är rullgardinen ner. Det känns väldigt tråkigt att det vara är slut nu, säger en mycket besviken Leif Engqvist efter matchen.

På Rosengård södras konstgräs förde MFF matchen, men lyckades inte göra mål.
– Vi spelar upp bollen över mittfältet och försöker komma fram på inlägg och spela runt dem på kanterna, medan de mest slår långt. Vi spelar bra och är det bättre laget, men vi saknar lite udd framåt. Vi skapar inte många målchanser och hotar inte motståndarens backlinje alls så mycket som vi brukar.

Häckens mål var dessutom mer än lite turligt, och mer än lite oturligt för MFF:s målvakt Festim Bytyqi – som i det starka motljuset själv råkade stöta bollen i mål när han gick upp på ett inlägg.
– De gör vad de kan, killarna, de fightas och försöker spela bra fotboll, men vi saknade det där lilla extra idag, säger Leif.

Därmed grusades förhoppningarna om en andra raka SM-final och chans till revansch på fjolårets förlust mot BP.
– Men vi får komma ihåg att vi har gjort det bra hela säsongen; vi vann serien med många förstaårsjuniorer och två 91:or i laget, men kanske har det märkts lite på slutet att laget är ungt, säger Leif.
Som också saknade två nyckelspelare i kvartsfinalen: avstängde backen Jasmin Sudic och målsprutan Adam Weiszewski (20 mål) som skadade sig på träning i veckan.

Säsongen är dock inte slut än för juniorerna; det finns en titel kvar att spela om, nämligen DM. På onsdag möter MFF Höllviken borta i semifinal.

Och MFF har ett lag kvar i SM-slutspelet i P16, som spelar sin kvartsfinal söndag eftermiddag mot Elfsborg på Rosengård södras konstgräs. Avspark 14.00.

/Tobias Christoffersson