Juniorerna föll i DM-finalen

Publicerad 31 oktober 2008

***UPPDATERAD*** MFF:s juniorer förlorade med uddamålet, 0-1, mot Trelleborg i eftermiddagens DM-final.
– Vi hade tryck på dem under stora delar av matchen, men vi var ineffektiva i våra avslut idag, säger Leif Engqvist.

DM-final för juniorer

Malmö FF – Trelleborgs FF

0 – 1 (0-1)

– Vi hade tryck på dem under stora delar av matchen, men vi var ineffektiva i våra avslut idag. Så kan man sammanfatta den här tillställningen, säger Leif Engqvist efter att hans juniorlag förlorat med uddamålet mot TFF i DM-finalen, som spelades på stadionområdets konstgräsplan 9 i eftermiddags.

Matchens enda mål gjorde TFF på straff i första halvleks sista minut. Mentalt motigt som vanligt att hamna i underläge just innan paus, och värre blev uppförsbacken tio minuter in i andra. Då fick höger yttermittfältaren Baris Hümmet efter några mindre väl valda ord se domarens röda kort, och MFF hade att fortsätta med en man mindre.
– Trots det var det vi som hade det mesta spelet. Men det blev tjockt på mitten och vi kunde inte komma runt på kanterna så som vi hade tänkt, och det blev tjockt på mitten, det också genom att de spelade med fem man där och en ensam på topp.

Den vassaste chansen för MFF var ett friläge med målvakten för Pontus Jansson i andra halvlek, men liksom vid de andra vill det sig inte.
– Deras målvakt, Viktor Noring, var väldigt duktig, man kan säga att han var skillnaden mellan lagen idag.
I MFF lyfte Leif fram Ezvin Ahmetomic, Omid Nazari, Pelle Holm och Pontus Jansson som de bästa i laget för dagen.

– Vi spelade på bra, men samtidigt saknades den där sista fighting spiriten. Det var många som inte kom upp i sin normala standard, det var inte riktigt den vinnarskalle vi vill se. Kanske får vi konstatera att när det verkligen gällt har vi inte riktigt stått upp i år. Och det gäller oss ledare också, säger Leif, och låter besvikelsen gripa omkring sig för ett ögonblick.

Så, en fiaskosäsong för juniorerna? Ut ur SM-slutspelet redan i åttondelen och förlust i DM-finalen. Låt vara att kraven i och på MFF är och ska vara höga, men. J-laget vann faktiskt en av de två elit-juniorallsvenska serierna och det med sju poängs marginal, och en god andel juniorer var med och spelade hem U21-segern – det är väl knappast något att skämmas över? Nej, visst inte. Bra jobbat!

Med DM-finalen är J-lagets säsong 2008 slut, och man kan säga att 2009 börjar redan nästa helg. Då inleder MFF en rad av sex träningsmatcher i november – mot bland andra LB07, MABI, TFF och OB – då spelare kommer att testas inför sammansättningen av truppen till nästa år.

/Tobias Christoffersson