Juniorerna besegrade HIF

Publicerad 21 april 2006

MFF:s J-lag vann över HIF med 2-1 på Rosengårds IP i Juniorallsvenskans premiäromgång. De himmelsblå påläggskalvarna dominerade matchen stort och hade bud på en handfull mål ytterligare.

Robin ”Malmö” Nilsson, Guillermo Molins(65), Agon Mehmeti

Inhopp: André Jönsson(30), André Grabowski(65), Mak Dzonlagic(80)

– I pausen var jag besviken. Men det är bra att vi kan vända och vinna. Att vi vinner, det var nog bäst idag.
Leif Engqvist sprudlar inte över av glädje efter att MFF-juniorerna besegrat HIF med 2-1 i sin premiärmatch i Juniorallsvenskan. Den huvudsakliga anledningen: ålderskillnaden lagen emellan.
– HIF kom med ett jätteungt lag: 5 89:or, 7 födda -90 och 1 91:a, de ska vara nöjda med vad de presterar ikväll. Med tanke på åldersskillnaden* tycker jag särskilt att vi sätter för dåligt till i närkamperna. Men vi gör en bra match, även om jag inte är helnöjd. Det kunde ha blivit sex eller sju ett, men vi missar många chanser.
[*MFF startade med 7 88:or och 4 89:or]

Mellan 100 och 150 personer hade tagit sig till Rosengårds IP, och de fick se hur HIF på en gyttjig plan efter en öppen inledning tog HIF ledningen cirka 20 minuter in i matchen, i sitt första anfall; inlägg och skott i straffområdet utan chans för MFF-keepern Niklas Hammer. Sedan tog MFF över, och med fem minuter kvar av första halvlek kom kvitteringen. På en hörna från Agon Mehmeti nickade Anes Mravac in bollen. I andra halvlek tog MFF så ledningen, och den som gjorde vad som skulle komma att bli segermålet var kvällens ”tia” Robin Andersson, som sög åt sig bollen strax utanför straffområdet och sköt in den i ena hörnet av målet.

Men innan MFF:s mål en tråkig händelse. Efter ungefär en halvtimmes spel kolliderade Robin ”Malmö” Nilsson (som f ö fått sitt smeknamn – temporärt eller permanent återstår att se – utbytt till ”Malaga” efter några provträningar med den spanska klubben.) med HIF:s målvakt och fick en riktigt otäck smäll. Det blev ambulanstransport från Rosengårds IP för denne himmelsblåe krigare, diagnosen ännu oklar, men det kan möjligen röra sig om ett brutet revben. Lycka och välgång i tillfrisknandet önskas härmed!

MFF tog emellertid alltmer över matchen och några plusmål till i protokollet hade bättre speglat förloppet.
– I andra halvlek blev de lite tröttare och då tog vi över helt.
Men seger är seger, och seger över HIF är det i synnerhet, så – bra jobbat.

Nu väntar Lunds SK på Smörlyckan på torsdag i DM, därefter nästa match i Juniorallsvenskan: IFK Göteborg borta.