Juniorerna besegrade Göteborg

Publicerad 12 april 2007

MFF J vann med 3-2 över IFK Göteborg i kvällens seriepremiär på Rosengårds IP. I en jämn match var det de himmelsblå som spelade bäst och övertygade särskilt i första halvlek. Leif Engqvist kommenterar sina adepters insats.

Malmö FF J – IFK Göteborg J

3 – 2 (1-0)

MFF:s målskyttar:
1-0 Erdin Demir
2-1 Agon Mehmeti (straff)
3-2 Agon Mehmeti

– Vi vinner och tar tre poäng, det är alltid bra. Vi är jättenöjda med lagets insats idag, särskilt under de perioder i matchen när vi spelar riktigt bra, säger tipselittränare Leif Engqvist efter juniorernas seriepremiär mot IFK Göteborg på Rosengårds IP ikväll.

Matchen blev just så jämn som resultatet kan antyda, men det är framför allt första halvlek som MFF ”tar med sig”.
– I första hade vi fyra klara målchanser förutom målet och spelar överlägset, vi hade kunnat gå ifrån till två eller tre noll då. Även i andra halvlek är det vi som spelar bättre även om det är helt jämnt; de slår långt som Göteborg brukar och har ett par kvicka spelare som kommer bakom vår backlinje.

MFF gjorde 1-0 efter cirka tjugo minuters spel genom Erdin Demir, en ledning som stod sig halvleken ut. Tio minuter in i andra kvitterade så IFK, men MFF tog ledningen igen bara fem minuter senare på en lite turlig straff – å andra sidan kvitterade Göteborg på nytt bortåt 70 minuter, också genom en billig straff. Men med tio minuter kvar slog Agon Mehmeti in sitt andra mål för kvällen som också blev segermålet.

Något särskilt i spelet du är nöjd med ikväll?
– Vi hittade ett par fina kombinationer i första halvlek, då vi spelade upp på forward, som spelade tillbaka och sedan slog vi bollen ut på kanten och matade inlägg med mycket folk i boxen. I andra halvlek fick hade vi lite svårare att hålla fast bollen i anfallen, och vi skapade inte så mycket.

Några spelar du vill lyfta fram?
– Elvir Biberic och Erdin Demir är jättebra i första halvlek. Agon Mehmeti får bra utdelning med två mål, men jobbar och sliter också hårt. Jasmin Sudic är bra i backlinjen – det märks att de spelare som varit med i B-laget har lite bättre bolltempo. Men även Christoffer Lundin är bra som högerback.

Juniorerna spelar sin nästa match mot Örgryte borta lördagen 21 april.

Tobias Christoffersson