Junior tackar Malmö FF och fansen!

Publicerad 01 februari 2008

Efter att ha klarat av de obligatoriska delarna av en kontraktsskrivning i form av fotografering i matchtröja och skaka hand med viktiga personer så tog Junior bilen över bron tillbaka till Malmö.

Han satte sig och skrev ett brev för hand. Ett brev till Malmö FF och fansen.

Brevet har översatts till svenska av en brasiliansk vän till Junior.

”Kära vänner i Malmö FF och MFF:s hejarklack.

Idag är det en bitterljuv dag för mig.

Ljuv för att jag under de närmaste två och ett halvt åren kommer att spela för FC Köpenhamn.

Bitter för att jag idag lämnar detta underbara Malmö FF. Ni kan förmodligen inte ana hur mycket jag tycker om Malmö FF.

I början var Malmö FF bara ytterligare en klubb i min karriär, där jag skulle spela fotboll för ett bra kontrakt.
Men sakta men säkert, började jag att tycka om KLUBBEN (med stora bokstäver) därför att jag fann ett mycket gott kamratskap och trivdes utmärkt med ledningen, personalen och de underbara fansen. Det kändes bra att göra mål, att komma med i tidningar, att vinna matcher precis som i mitt kära hemland Brasilien. Jag kände också samma värme från spelkamraterna när vi förlorade en match.

Nu har den tiden kommit då jag måste ta farväl från dessa underbara människor som har varit en del av min vardag och mitt liv under många månader. Det är därför jag kallar denna dag för den bittra dagen. Jag kommer alltid att ha er alla nära mitt hjärta. Jag kommer att glädja mig för varje gång ni vinner en match (utom när ni vinner mot mig så klart) och när den dagen kommit då jag har slutat spela fotboll och ser er spela på TV så kommer jag att känna att jag är med. Att jag är Junior i Malmö FF igen!

Stort tack för den underbara tiden tillsammans med er!

LYCKA TILL I FRAMTIDEN

Varma hälsningar från

Junior”