Julintervju 2 x A, del 2: Agon Mehmeti

Publicerad 21 december 2007

En spelare från årets juniorlag flyttas upp till A-truppen 2008: Agon Mehmeti, 18-åring som efter ett år som vänsterytter återtog sin favoritposition som forward och formligen öste in mål under 2007 – eller vad sägs om 43 mål på 45 matcher?

Hemsidan presenterar lite extra läsning så här till jul: två intervjuer med två spelare som börjar träna igen den 7 januari. Båda börjar på A men där slutar också likheterna.

Del 1: Anders Andersson, som tillör de mest erfarna spelarna i dagens trupp. Läs intervjun med Anders här.

Del 2: Agon Mehmeti, den lovande junioren som just har blivit uppflyttad att träna med A-laget.

Del 2. Agon Mehmeti
”Juniorlaget har gjort sin sista träning för året. För en del spelare har det varit sista träningen med laget. I elitklubben är urvalet den mekanism som naturligt men kompromisslöst betingar arbetet med att få fram nya fotbollsspelare; bara de bästa får fortsätta. En av de som gjort sin sista träning med laget är Agon Mehmeti – men för honom väntar större uppgifter. Som den ende av lagets fem 18-åringar flyttas han upp. Nästa träning är den sjunde januari – med A-laget.

Nu sitter han inne på Kulan och svarar i sin första intervju korthugget men eftertänksamt på några frågor, varav den första förstås
Hur känns det?
– Det känns riktigt bra, faktiskt! Det här är något man har velat bli sen man var liten, det är stort. Jag har kämpat för det, säger Agon Mehmeti.
Som fick reda på att han skulle bli uppflyttad för ett par veckor sedan, men väl hade det lite på känn också dessförinnan.
– Ja, jag var nog rätt säker på det – för det gick så bra under säsongen. Jag fick beröm hela tiden, av A-lagstränaren och av Leif Engqvist, och det kändes bra själv.”

Läs hela intervjun här.