Julia Cavander inför lördagens drabbning

Publicerad 15 september 2023 i Dam,Nyheter

MFF-målvakten berättar om årets säsong. Hur laget har utvecklats, vägen tillbaka från skador, om att representera Sverige i EM och tankar inför lördagens match mot Lödöse Nygård.

Julia Cavander under matchen mot IFK Göteborg på Eleda Stadion.

Malmö FF – Lödöse Nygård IK
Lördag 16 september 14:00
Malmö Stadion

Matchen sänds på Sydsvenskan för er som inte har möjlighet att stötta laget på plats.

Intervju med Julia cavander

Malmö FF går mot serieseger i division 1 södra när matcherna som återstår blir allt färre samtidigt som distansen till lagen bakom växer.

– Jag är väldigt nöjd med lagets utveckling den här säsongen. Vi är rätt många unga spelare och det har varit häftigt att se hur många som tagit kliv den här säsongen. För varje vecka som gått har laget utvecklats samtidigt som vi visat styrkan och viljan att vinna varenda match, säger Julia Cavander.

MFF-målvakten fick en tuff inledning på säsongen. I början av året drabbades hon av en hjärnskakning som höll henne borta från spel en längre period under försäsongen. Målet under frånvaron var att ta sig tillbaka för att kunna representera Sverige i F17 EM. Något hon sedan förverkligade.

– Det var en stor upplevelse skulle jag säga. Med tanke på att jag också missat så mycket i början av året. Det var en väldigt skön och ärofylld känsla att följa med på ett mästerskap och dessutom få spela alla matcher.

I F17-landslaget fanns också Nova Rolfsson, då tillhörandes Halmstads BK, men sedan i somras himmelsblå.

– Eftersom vi kände varandra från landslaget så blev det naturligt att jag tog lite extra hand om henne i början. Hon har kommit in i det bra och blivit en viktig spelare för oss direkt.

Efter Europamästerskapet i Estland åkte den 16-årige målvakten på en ny skada som hindrade henne från att bevaka MFF-målet.

– Det var såklart jobbigt. Men Linnea (Hagberg) har tagit ett jättefint ansvar och gjort många bra matcher. Vi fungerar väldigt bra tillsammans, stöttar och hjälper alltid varandra. Att jag nu gått in och spelat lite mer efter sommaruppehållet är såklart jätteroligt, det är ju det som har hållit mig motiverad när jag varit skadad.

På lördag ställs laget mot Lödöse Nygård som är indraget i bottenstriden.

– De kämpar för att hålla sig kvar och vi vill vinna serien. Den skillnaden måste vi visa direkt.

huvudpartners

officiella partners