Joseph Elanga förlänger med Malmö FF

Publicerad 20 december 2004

Mitt under Malmö FF:s julmarknad och inför tusentalet jublande supportrar så släpptes julklappen: Joseph Elanga har skrivit på för himmelsblått ytterligare två säsonger.

Den ständigts skrattande vänsterspringaren har alltså bestämt sig. 12000 namnunderskrifter och tålmodigt uppvaktande från Malmö FF:s sida gav alltså resultat tillslut. På de redan fem säsongerna läggs nu minst ytterligare två. Efter trotjänare som Jörgen Ohlsson, Hasse Mattisson och Olof Persson är Joseph den i truppen som spelat flest matcher för A-laget

Joseph Elanga:
”Jag är en lycklig människa. Jag trivs i Malmö och älskar våra supportrar. Tillsammans med min agent kom vi fram till att detta är den bästa lösningen för min utveckling. Jag ser fram emot nästa säsong med Champions Leaguekval.”

Bengt Madsen:
”Trägen vinner! Det är utomordentligt glädjande för föreningen att Joseph väljer att stanna två år till i Malmö FF. Joseph är en spelare vi kommer att ha stor nytta av framöver.”

Hasse Borg:
”Vi har ju haft dörren öppen hela tiden och hoppats på att Joseph skulle förlänga så det här är oerhört positivt besked för föreningen Det hade inte varit lätt, nästan omöjligt, att hitta en ersättare av samma höga klass sett till våra resurser. Joseph känner att han har mycket kvar att ge Malmö FF och det är vi tacksamma för.”

Tom Prahl:
” Jätteglädjande att vi fick behålla Joseph. Det innebär att vi kan fortsätta samspelet i backlinjen och därmed ha ett bra försvar. Joseph är dessutom bra att ha i gruppen och laget. Helt klart en välkommen julklapp. Joseph har utvecklats till att vara en allround ytterback som släpper till väldigt lite bakåt samtidigt som han är löpvillig och fyller på bra framåt.”

Nyheten läggs ut på hemsidan lite senare denna gång eftersom det var bestämt att medlemmarna på Julmarknaden skulle få beskedet först.