Jönköpings Södra IF – MFF 1-2

Publicerad 03 juni 2017 i Matches

Malmö FF bärgade andra raka bortasegern i årets allsvenska genom att besegra Jönköpings Södra IF med 2-1. 

Efter en trevande inledning så kunde Malmö FF I den 19:e spelminuten såga sig igenom Jönköpings Södra IF:s försvar och en friställd Anders Christiansen tryckte in ledningsmålet – hans andra mål för säsongen. I en snabb kontring var Markus Rosenberg nära att utöka ledningen men avslutet räddades på mållinjen och 0-1 stod sig in i halvtid.

Tidigt i andra halvlek kunde Jönköpings Södra IF kvittera via Dzenis Kozica som från utkanten av straffområdet placerade in ett skott i Johan Wilands vänstra kryss. I den 62:a matchminuten tog MFF åter ledningen efter ett snabbt anfall där Erdal Rakip kyligt chippade bollen över Anton Cajtoft i hemmalagets mål. Slutet av matchen blev en kamp med halvchanser åt båda hållen men Malmö FF stod till slut som segrare i vårens sista allsvenska match.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Första halvlek är vi väldigt nöjda med. Fin fotboll och fint tålamod mot ett lag som är svårt att dyrka upp. Jönköping kommer ut mer aggressiva i andra och vi ser riktigt dåliga ut i en tiominutersperiod och sen är det match. Efter kvitteringen tar vi tillbaka taktpinnen och kan återta ledningen. Det är blandade känslor. Superglad för seger och serieledningen, men vår dipp i andra hade kunnat kosta oss poäng idag.

Mål
Jönköpings Södra IF: Dzenis Kozica (51’)
Malmö FF: Anders Christiansen (19’), Erdal Rakip (62’)

Varningar
Jönköpings Södra IF: Daryl Smylie (56’), Alejandro Fernández Portillo (79’) 
Malmö FF: Anton Tinnerholm (64’)

Publik
5 565

Laguppställning
Johan Wiland
Anton Tinnerholm (Vindheim 74’), Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Behrang Safari
Erdal Rakip (Eikrem 88’), Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Yoshimar Yotún (Berget 74’)
Markus Rosenberg, Pawel Cibicki

Ersättare: Fredrik Andersson, Magnus Wolff Eikrem, Alexander Jeremejeff, Jo Inge Berget, Felipe Carvalho, Andreas Vindheim, Mattias Svanberg

huvudpartners

officiella partners