Jönköpings Södra IF – Malmö FF 3-2

Publicerad 06 april 2016 i Matches

Tung förlust borta mot nykomlingarna.

I bortapremiären blev det ett tidigt ledningsmål när Anders Christiansen prickade pannan på Rasmus Bengtsson som dröjt sig kvar i straffområdet efter en hörna. Det var det första allsvenska målet på Stadsparksvallen på 47 år.

Glädjen höll på att bli kortvarig när av Malmö FF utlånade Pawel Cibicki snappade upp en boll och sköt den i ribban. Kvitteringen kom likväl när Cibicki fick en ny chans efter en tilltrasslad situation i MFF:s straffområde. Skott vid stolproten och 1-1. Ett rättvist resultat efter den första halvleken där Malmö FF hade svårt att bryta igenom och etablera tryck.

Andra halvlek började med ett omedelbart baklängesmål när Daryl Smylie prickade in 1-2 från 20 meter. Kvarten in stod det 1-3 när Pawel Cibicki förvaltade en kontring på ett kyligt sätt. Jönköpings Södra IF reducerades till tio man med halvtimmen kvar när målskytten Smylie fick sitt andra gula kort efter en filmning. I den 78:e minuten kom reducering för MFF när Berget sköt in en retur till 2-3. Det var dock närmare 2-4 än oavgjort eftersom hemmalaget skakade fram ett friläge som Wiland räddade fint.

Allan Kuhn efter matchen
”Vi får en bra start med ett mål tidigt på en fast situation, tyvärr ger det oss ingen fortsatt energi i matchen. Sen tar Jönköpings Södra över och gör 1-1 men slutet av den första halvleken är jag nöjd med. I pausen pratade vi om att höja nivån och höja tempot men de gör 2-1 snabbt och efter det så kan de spela kontringsfotboll som de är väldigt bra på och lyckas göra 3-1. Jag är inte nöjd med försvarsspelet vid det målet. Vi hade kunnat få med oss en poäng på Markus Rosenbergs chans i slutet, men samtidigt hade Jönköping några chanser också.  Jag är inte nöjd med lagets prestation idag men grattis till Jönköpings Södra. De gör det riktigt bra.”