Jon Jönsson klar för MFF!

Publicerad 16 juni 2001

Blivande speldirigent
Efter intensiv faxtrafik är nu överenskommelsen mellan Tottenham och MFF spikad, återstår för respektive fotbollsförbund att papperskvarnsmala lite tills resultatet blivit ett svenskt speltillstånd för Jon Jönsson.
– Jon Jönsson tillhör nu Malmö FF till hundra procent, och hans kontrakt löper över två och ett halvt år, säger Hasse Borg. Vi ser i Jon Jönsson en blivande speldirigent på mittfältet; han är en viktig förstärkning främst på sikt, men kommer redan från början att ingå i A-truppen.

Till Tottenham förra sommaren
Jon Jönsson är född 1983 och har fotbollsfostrats i IFK Hässleholm, varifrån han gick till Tottenham förra sommaren, efter att deras talangscouter fått upp ögonen för jättelöftet vid U- och J-landslaglägren. I London tränade han året ut med A-truppen och spelade i B-laget, men kom aldrig till rätta aldrig socialt.
– Det var förstås häftigt att träna och också spela med alla stjärnorna där, och jag lärde mig mycket, säger Jon Jönsson, som är mycket glad att äntligen kunna dra på sig den ljusblå tröjan på riktigt.

På gång i vintras
Det har han velat ett tag nu. I januari tränade han med Malmö FF och en övergång tycktes nära förestående, men Tottenham ville behålla sitt fynd och var inte med på noterna. Kontakterna fortsatte under våren, och nu är alltså överenskommelsen ett faktum.
– Vi har haft en mycket bra dialog med Tottenham, som efter hand visat förståelse och stort tillmötesgående, inte minst mot Jon själv, säger Hasse Borg och fortsätter: – Vi är oerhört nöjda med att ha knutit Jon Jönsson till oss, en fin kille och en superbegåvning, vars utveckling det ska bli spännande att följa – i Malmö FF.

Jon Jönsson är alltså sjutton på det artonde, 184 cm lång, väger 75 kg och hade innan londonäventyret spelat hela sitt liv i IFK Hässleholm. Men någon återkomst till sina föräldrar och två systrar blir det inte, istället egen lägenhet i Malmö. Dock ingen risk för ny soci