Jon Inge Høiland går till Kaiserslautern

Publicerad 02 januari 2006

I kväll undertecknades slutligen avtalet mellan Malmö FF och 1. FC Kaiserslautern om Jon Inge Høilands övergång till den tyska Bundesligaklubben. Klubbarna är nu överens om alla detaljer i övergångsvillkoren. Jon Inge Høilands kontrakt med Kaiserslautern sträcker sig över två och ett halvt år.

Från Malmö FF:s sida tycker vi det är mycket tråkigt att förlora Jon Inge Høiland som förutom att han besitter stora kvaliteter som fotbollsspelare också är en mycket sympatisk person. När vi i våras förlängde kontraktet med Jon Inge Høiland ingick emellertid i de villkor som ställdes att det skulle finnas möjlighet att gå om ett attraktivt erbjudande uppenbarade sig.

Enligt uppgörelsen får Malmö FF en skälig ersättning för övergången. Det ingår också i överenskommelsen att Jon Inge Høiland återvänder till Malmö FF om Kaiserslautern åker ur Bundesliga.

Vi tackar Jon Inge Høiland för de år han har varit i Malmö FF och önskar honom all lycka i Bundesliga.

Jon Inge Høiland:
”Bundesliga är en av de största ligorna och jag är mycket glad över att ha fått den här chansen. Samtidigt är det tråkigt att lämna Malmö. Det har varit tre väldigt roliga år med många minnen och jag kan mycket väl tänka mig att återvända framöver. Inte minst har allt stöd vi i laget har fått varit fantastiskt och jag vill gärna ta tillfället i akt och tacka alla MFF:are för den här tiden.”