Johansson ersätter Johansson

Publicerad 17 november 2005

Patrik Johansson slutar som assisterande tränare i Malmö FF och tar över Landskrona BoIS.
Ny assisterande tränare blir Anders Johansson.

Anders Johansson
”Jag är jätteglad över att få den här chansen. Det skall bli oerhört inspirerande att få jobba med Malmö FF herrar. Jag har haft möten med Hasse Borg, Sören Åkeby och Alf Westerberg och vi tycker lika och det känns verkligen rätt. Helst skulle jag vilja börja jobba direkt.

Jag har jobbat väldigt mycket med individuell träning med damerna och det finns mycket att föra över till herrfotbollen. Man pratar ofta om att jobba med sina lite sämre egenskaper men det är minst lika viktigt att jobba med sina bästa egenskaper också.

Trots att jag kan lokalerna och känner människorna kring Malmö FF sedan tidigare så lär det bli stora förändringar för mig ändå. Allting blir så mycket större nu.”

Anders Johansson är 38 år, född och uppvuxen i Sollentuna, och har de senaste tre åren varit huvudtränare i MFF Dam. Anders började som tränare på allvar 1995 i Väsby och där möttes hans väg med Sören Åkeby första gången. Sören, som på den tiden, tränade Nacka i samma serie.

Anders Johansson blir en av två assisterande tränare till Sören Åkeby. Den andra är Alf Westerberg.

Malmö FF tackar Patrik Johansson för hans insatser i Malmö FF och önskar honom och Landskrona BoIS lycka till i framtiden.