Johan Wiland: ”Vi vill gå ut och hålla i taktpinnen”

Publicerad 18 mars 2016 i Nyheter

När Malmö FF imorgon går ut på Guldfågeln Arena vill Johan Wiland se sitt lag ta tag i spelet från första minut. 

Det är en förväntansfull MFF-målvakt som nyligen avslutat den sista träningen inför avresan mot Kalmar och semifinalen i Svenska Cupen. 

– Det är de här matcherna man ser fram emot. Det är mycket att spela om, så det är spännande och härligt, säger Johan Wiland.  

Johan Wiland berättar att han tycker att laget allt mer hittade spelet i mötet med IFK Norrköping och att laget är väl förberett för att nu ta sig an Kalmar FF.

– Vi tar med oss en hel del från matchen mot Norrköping. Vi höll nollan och vi vann matchen med 1-0. Vi spelade bra när vi gjorde det vi skulle. Under långa stunder i matchen visade vi att det vi har tränat på ger resultat.

– Vi har förberett oss noggrant och tittat på klipp på Kalmar FF, så som vi alltid gör med motståndarna. Vi har gått igenom deras spel. Vi har bra koll på vad vi behöver göra för att kunna genomföra en så bra match som möjligt mot dem, säger Johan Wiland.  

Med bara en match mellan Malmö FF och den åtråvärda finalen känner Johan Wiland inte att anspänningen har ökat.   

– Det är de här matcherna vi vill spela. Även om vi skulle känna att anspänningen och pressen ökar är vi vana vid det. Det måste man vara om man ska spela i Malmö FF. Det är många i laget som har spelat stora matcher. Vi ska vara vana vid och vilja ha press på oss att alltid göra så bra matcher som möjligt.

– Vi vill gå ut och hålla i taktpinnen. Vi ska visa att vi helst av alla vill vinna denna matchen. Spelar vi vårt spel kommer vi att få de fördelar som vi behöver för att vinna matchen. Det är hårt jobb som gäller och koncentration direkt från starten, fastslår Johan Wiland.

Kalmar FF – Malmö FF
Lördagen den 19 mars kl 13:30
Guldfågeln Arena

huvudpartners

officiella partners